"Ви потрапили в погану компанію": Разумков та Гетманцев посварилися в ефірі ТБ

Колишній голова Верховної Ради Дмитро Разумков посварився з головою Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики, нардепом від "Слуги народу" Данилом Гетманцевим у телеефірі

Редактор стрічки новин
"Ви потрапили в погану компанію": Разумк…
Скріншот

Нардеп-слуга звинуватив Разумкова у тому, що той "потрапив у погану компанію" та став "спікером опозиції".

Про це йшлося в ефірі програми "Свобода слова" на телеканалі ICTV, передає Depo.ua.

"Ми з вами йшли (на вибори, – ред.) з одними цінностями, але чомусь ви потрапили в погану компанію", – сказав Гетманцев, натякаючи на самостійну політичну позицію Разумкова.

У відповідь на це екс-спікер заявив, що це депутати від "Слуги народу" відійшли від цінностей, які декларували під час виборчої кампанії у 2019 році.

"Я з ними (цінностями, – ред.) залишився, ви – ні. Я не пам'ятаю у нашій з вами програмі, що РНБО у нас дорівнює суд: це раз. Два: підміна понять – це дуже зручно. Коли ви мені розповідаєте про командну гру, я щось не пам'ятаю в Конституції, що голова Верховної Ради повинен бути командою… Він повинен працювати в межах своїх повноважень. Якщо ми говоримо про підходи, то підхід у нас був один для всіх: це закон. Але, на жаль, ви відійшли від цього підходу. Сьогодні своїми бажаннями підмінюєте те, з чим ми дійсно йшли на вибори", – сказав Разумков.

Гетманцев своєю чергою заявив, що Разумков був не спікером парламенту, а "спікером опозиції".

"Ви були спікером опозиції, яка бореться з тими цінностями, з якими ви йшли разом з нами", – сказав він.

Після цих слів розмова між двома політиками продовжилася на підвищених тонах. Разумков заявив, що зараз "слуги" творять беззаконня в країні, а Гетманцев сказав, що Разумкову варто було б "займатися реформами, а не ходити по ефірах і корчити з себе жертву".

Нагадаємо, 7 жовтня під час засідання Верховної Ради 7 жовтня народні депутати 284 голосами відкликали Дмитра Разумкова з посади голови Верховної Ради України. За відставку спікера проголосували 215 "слуг народу". Семеро з них проголосували проти, четверо – утрималися.

8 жовтня новим спікером Ради обрали Стефанчука. За таке рішення проголосував 261 народний обранець.

Згодом Разумков натякнув на власний політичний проект після звільнення з посади голови Ради. Може йтися навіть про президентські амбіції.

Читайте також: Чужий. Що чекає на Разумкова після втрати посади спікера

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme