"Вирок для себе вони зробили": Зеленський відреагував на втечу олігархів з України

Очільник України Володимир Зеленський назвав втечу олігархів з країни на тлі загрози вторгнення Росії вироком для них

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
"Вирок для себе вони зробили": Зеленськи…
Фото: president.gov.ua

За його словами, олігархи, які за даними ЗМІ вилетіли з України, повинні повернутися до своїх підприємств.

Про це Зеленський заявив під час брифінгу, пише Depo.ua.

"І так само, я вважаю, велика проблема з цими олігархами, про яких ви сказали. Тут впливати державою на бізнес ми не можемо і не будемо. Я вважаю, що свій вирок для себе вони вже зробили. Але вважаю, що вони повинні повернутись до своїх підприємств, до десятків тисяч людей які працюють на них і на державу. Але й на них. Вони обрали цей шлях", – наголосив він.

Водночас президент додав, що держава дала цим людям великий шанс, втім, зайві завжди можуть йти, а залишаться саме громадяни України.

"Вони – не прості люди. Це ж не айтішники. Ми говоримо про людей із серйозного індустріального бізнесу. Вони всі були учасниками приватизації. Держава їм також щось дала. Я вважаю, дала великий шанс… Ось приблизно таке моє до цього ставлення. Зайві підуть. Залишаться громадяни України", – резюмував Зеленський.

Зауважимо, напередодні другий президент України Леонід Кучма заявив, що не має жодних планів залишати межі країни. Відповідна заява була зроблена на тлі загрози вторгнення Росії в Україну, яка викликала паніку серед громадян.

Нагадаємо, дещо раніше повідомлялося, що зять Кучми бізнесмен Віктор Пінчук ще 30 січня вилетів з України. За даними ЗМІ, крім нього країну покинули й інші відомі особистості зі списку 100 найбагатших бізнесменів України. Зокрема, у неділю, 13 лютого, з Києва вилетіло близько 20 чартерів та приватних літаків.

Довідка: 12 лютого ЗМІ оприлюднили можливі сценарії вторгнення Росії в Україну, які нібито отримала американська розвідка. Йдеться про дев'ять можливих варіантів військового вторгнення в Україну.

Станом на вечір 12 лютого рекомендували громадянам виїхати з України, зокрема, США, Велика Британія, Канада, Південна Корея, Японія, Нідерланди, Ізраїль, Румунія, Північна Македонія, Естонія, Латвія, Литва, Чорногорія, Німеччина, Норвегія, Нова Зеландія, Австралія, Фінляндія, Бельгія, Кувейт, Ірак, Італія, Іспанія, ОАЕ, Саудівська Аравія, Швеція, Словенія, Йорданія та Марокко.

Відомо, що США оголосили про скорочення дипломатичної присутності в Україні. Частину дипломатів з посольства в Києві переведуть до консульства Львова, ще частина – повернеться до США. У Києві залишиться працювати лише основна команда посольства.

Німецьке генконсульство, розміщене в Дніпрі, також тимчасово переміщається до Львова. Однак посольство Німеччини у Києві продовжить працювати.

Повідомлялося також, що Кремль закликав російських дипломатів залишити Україну.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme