Військову допомогу Україні надасть ще одна країна

Нідерланди вирішили надати Україні військову допомогу – боєприпаси, радіолокаційні системи та інше

Ірина Макодзеба
Редактор стрічки новин
Військову допомогу Україні надасть ще од…
Фото: Рixabay

Нідерланди на тлі загрози вторгнення Росії відправлять Україні військове спорядження – боєприпаси, радіолокаційні системи, міношукачі, шоломи та бронежилети.

Про це сьогодні повідомив уряд країни, передає Depo.ua з посиланням на DW.

Урядовці Нідерландів заявили, що відправляють військову допомогу на прохання українського уряду, і наголосили, що Нідерланди продовжують прагнути дипломатичного вирішення.

"Проте Україна повинна мати можливість захиститися від можливого нападу Росії", – сказав міністр закордонних справ Вопке Хекстра. 

Додамо, що через загрозу нового вторгнення Росії Україні надсилають свою допомогу США, Канада, Велика Британія, Литва та інші країни. 

Нагадаємо, 13 лютого в Україну прибули ще два літаки з американською військовою допомогою. Це 16-й і 17-й подібний вантаж, який прибув з США до України в рамках боротьби з російською агресією.

Тим часом у відповідь на запит про допомогу Словаччина пропонує Україні дві системи розмінування Bozena-5 та медичні матеріали та обладнання на суму 1,7 мільйона євро.

А Канада надасть Україні зброю та кредит на підтримку економіки в умовах загрози вторгнення Росії. У Міноборони країни зазначили, що Канада безплатно передасть ЗСУ "автомати, пістолети, карабіни, 1,5 млн набоїв, снайперські гвинтівки та інше оснащення". Загалом до України прибуде озброєння на понад 7 млн доларів.

Читайте також: "Стінгери", "Джавеліни", вогнемети і гранатомети: Яку зброю вже дають Україні західні партнери

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme