Візит Ердогана до України: Що підписали урядовці

Під час візиту президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана до Києва, міністри України та Туреччини підписали низку важливих меморандумів та протоколів

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Візит Ердогана до України: Що підписали…
Скріншот

Зокрема, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба та міністр молоді та спорту Туреччини Мехмет Касапоглу підписали угоду про співробітництво у сфері молодіжної політики.

Про це повідомляє Depo.ua зі посиланням на брифінг за результатами зустрічі двох президентів.

Глави МЗС України та Туреччини Мевлют Чавушоглу підписали меморандум про взаєморозуміння щодо технічного співробітництва між Державною податковою службою України та Адміністрацією доходів Міністерства казначейства та фінансів Туреччини.

Кулеба також підписав з міністром промисловості та технологій Туреччини Мустафою Варанком меморандум про взаєморозуміння між Державним підприємством "Український науково-дослідний і навчальний центр проблем стандартизації, сертифікації та якості" і "Турецьким інститутом стандартів".

Міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський та його турецький колега Сулейман Сойлу підписали протокол між Кабміном України та урядом Туреччини про внесення змін до угоди між ними про співробітництво правоохоронних органів від 4 грудня 2009 року.

Міністр оборони України Олексій Резніков та міністр промисловості та технологій Туреччини Мустафа Варанк підписали рамкову угоду між урядами двох країн про співробітництво у сфері високих технологій, авіаційній та космічній галузях.

В.о. голови Державної митної служби України В'ячеслав Демченко та заступник міністра торгівлі Туреччини Мустафа Тузджу підписали меморандум про взаєморозуміння щодо створення спільної митної ради між ДМС України та Мінторгівлі Туреччини.

Демченко та Тузджу також підписали план дій між ДМС України та Мінторгівлі Туреччини щодо взаємного визнання програм авторизованих економічних операторів.

Нагадаємо, Ердоган прилетів до Києва у четвер, 3 грудня. Саме цього дня 30 років тому між Анкарою та Києвом були встановлені дипломатичні відносини. 

Перед офіційним візитом в Україну Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган виступив на прес-конференції в аеропорту Есенбога в Анкарі.

Вже у Києві, в Маріїнському палаці, подружжя Ердоганів привітали Володимир та Олена Зеленські. В межах урочистої церемонії пролунали гімни країн. Після цього Ердоган українською привітав почесний караул. "Слава Україні!" – проголосив він. "Героям слава!" – відповіли військові.

Крім того, президенти зупинилися біля представників ЗМІ та обійшли представників делегацій обох країн і представили їх один одному.

Читайте також: Вільна торгівля з Туреччиною: Кого порадує і кого роздратує угода десятиліття між Києвом та Анкарою

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme