Визнання "Л-ДНР": У Раді вимагають скликати РНБО й покарати Держдуму санкціями

Фракція "Європейська Солідарність" звертається до Ради національної безпеки та оборони (РНБО) з вимогою негайно скликати засідання та ввести санкції проти всіх депутатів Держдуми РФ, які проголосували за визнання Володимиром Путіним так званих "Л-ДНР"

Журналіст відділу новин

Крім того, на думку народних обранців, Міністерство закордонних справ України на тлі можливого визнання Росією "ДНР" і "ЛНР" має негайно звернутися до країн світу щодо персональних санкцій проти "цих розпалювачів війни". 

Про це повідомила нардеп від "ЄС" Ірина Геращенко у своєму Telegram, передає Depo.ua.

"Від влади ми хочемо почути їх план захисту країни враховуючи останні події, які становлять серйозну загрозу нашому суверенітету. Ми неодноразово зверталися до керівництва ВР з вимогою поставити в порядок денний як пріоритетні закони про підтримку ЗСУ", – наголосила вона.

На думку нардепа, позиція парламенту є "інфантильна", адже він "фактично самоусунувся в питаннях оперативної реакції на виклики перед державою, що є неприпустимим.

Визнання "Л-ДНР": У Раді вимагають скликати засідання РНБО й покарати депутатів Держдуми

Нагадаємо, раніше депутати Держдуми Росії від "Комуністичної партії" запропонували президенту Володимиру Путіну офіційно визнати самопроголошені "народні республіки Луганську та Донецьку". Лідер комуністів Геннадій Зюганов вніс в Думу відповідний законопроект 19 січня й додав прохання до спікера парламенту В'ячеслава Володіна включити документ до порядку денного в лютому 2022 року.

Водночас партія Путіна в Держдумі заявила, що визнавати "ДНР" та "ЛНР" ще зарано.

14 лютого стало відомо, що провладна партія "Єдина Росія" внесла на розгляд Держдуми другий проект постанови про визнання "ДНР" і "ЛНР". При цьому профільний комітет законодавчого органу РФ підтримав обидва проекти постанов.

15 лютого Верховна Рада України підтримала проект постанови щодо звернення ВРУ до низки міжнародних організацій щодо спроби визнання Росією так званих "ДНР" і "ЛНР".

Цього ж дня Держдума РФ ухвалила проект постанови КПРФ щодо звернення до Путіна.

Аналогічний проект постанови, поданий "єдиноросами", депутати відхилили. Він передбачав попередні консультації щодо визнання "Л-ДНР" із МЗС РФ. Це дозволяло "підвісити" питання на тривалий час.

Згідно з ухваленим більш "жорстким" проектом постанови від комуністів, звернення щодо визнання Росією "Л-ДНР" має бути передане безпосередньо Путіну.

Зазначимо, що за оцінками українських правозахисників, шанс визнання так званих "республік" Росією – "доволі високий".

Читайте також: Новоросія-2, визнання "ДНР" і "ЛНР" і підпал Києва: Яку війну затіяв Путін

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme