Влада обіцяє розібратися, як пенсіонерам і жителям сіл використати "Вовину тисячу"

Нині уряд розв'язує ситуацію щодо того, як вакцинованим від коронавірусу жителям сіл та людям на пенсії використати тисячу гривень, яку виплачуватимуть за програмою, ініційованою президентом Володимиром Зеленським

Журналіст стрічки новин
Влада обіцяє розібратися, як пенсіонерам…
Фото: Depo.ua

Відомо, що виплата за вакцинацію від коронавірусу буде здійснюватись після 19 грудня на віртуальну картку у додатку "Дія" і не буде оподатковуватись.

Як пише Depo.ua, про це розповів під час години запитань до уряду 19 листопада прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

"Стосовно використання даної можливості в селах, а також українськими пенсіонерами, зараз допрацьовується. На момент запуску програми ці пропозиції урядом будуть озвучені та представлені суспільству", – сказав він.

Шмигаль наголосив, що поки що не знає, скільки буде витрачено на цю програму з державного бюджету.

"Програма запрацює з 19 грудня цього року і діятиме дванадцять місяців. Цього року буде закладено 3 мільярди, на початку наступного – ще три мільярди. Далі в міру потреби додаватимуться всі необхідні кошти. Я переконаний, що Верховна Рада такі зміни до бюджету підтримає, щоб ми підтримали громадян", – сказав він.

Нагадаємо, 15 листопада президент Володимир Зеленський заявив, що українцям, які отримали щеплення від коронавірусу, виплачуватимуть тисячу гривень. Виплата за вакцинацію від коронавірусу в розмірі однієї тисячі гривень буде виділена із загального фонду державного бюджету. Виплати здійснюватимуться до кінця 2021 року та впродовж 2022 року.

Довідка: Фраза про "тисячу" з'явилася в українському політичному лексиконі наприкінці нульових років поточного століття. Тоді чинна прем'єр-міністерка Юлія Тимошенко своїм указом розпочала видавати так звану компенсацію усім, хто мав вклади у радянському "Сбербанку". 

Оскільки сума виплати складала 1 тис. грн, цей популістичний проект отримав неофіційну назву "Юліна тисяча". Тільки за 2008-й, перший рік функціонування, ця програма обійшлася держбюджету в 5,857 млрд грн.

Після цього подібні проекти з роздачі грошей населенню під будь-якими приводами стали називати аналогічно. Уперше фраза "Вовина тисяча" з'явилася 2020 року під час епідемії коронавірусу, коли бізнесмени та наймані працівники, які постраждали від жорсткого коронавірусного локдауну, могли отримати певну компенсацію – розміром 8 тис. грн.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme