Влада забезпечить вчителів ноутбуками: Скільки освітян отримають допомогу

Міністерство освіти і науки (МОН) спільно з Міністерством цифрової трансформації куплять ноутбуки для майже 49 тисяч вчителів

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Влада забезпечить вчителів ноутбуками: С…
Фото: Pixabay

Загалом цього року влада планує придбати майже 65 тисяч ноутбуків. Для цього буде використана субвенція (один із видів переказу коштів місцевим бюджетам, що надаються з державного бюджету, – ред.) на боротьбу з COVID-19 розміром 980 мільйонів гривень.

Станом на сьогодні, 18 серпня, проведення тендерів перебуває в активній фазі, повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу Кабінету міністрів.

Зазначається, що ноутбуки будуть закріплені за навчальними закладами. Педагоги зможуть користуватися ними поза школами у разі встановлення заборони на відвідування закладів через погіршення епідеміологічної ситуації. 

Відомо, що до 2024 року уряд планує забезпечити кожного вчителя персональним комп'ютером. Також кожен учень має бути забезпечений можливістю користуватися ноутбуком під час освітнього процесу.

"До 2024 року планується забезпечити співвідношення "один ПК на одного вчителя". В ідеалі кожен педагогічний працівник повинен мати змогу користуватися особистим ПК на роботі, як будь-який, до прикладу, офісний працівник. Так само кожен учень має бути забезпечений такою можливістю", – йдеться у повідомленні.

Уточнюється, що МОН надає підтримку закладам освіти щороку. Цьогоріч в межах підтримки реформи "Нова українська школа" на закупівлю комп'ютерного обладнання було виділено близько 400 мільйонів гривень.

Нагадаємо, 13 серпня у МОН розповіли про три можливі варіанти початку навчального року у школах. Кінцевий варіант буде залежати від епідеміологічної ситуації в окремих регіонах.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme