ВООЗ планує продовжити розслідування щодо походження коронавірусу

Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) планує відновити розслідування походження вірусу COVID-19

Редактор стрічки новин
ВООЗ планує продовжити розслідування щод…
Фото: Рixabay

Для нового розслідування щодо походження коронавірусу зберуть команду з 20 вчених.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на The Wall Street Journal.

Відзначається, що в команду вчених входять фахівці з лабораторної безпеки та біозахисту, а також експерти в галузі генетики і хвороб тварин.

За даними видання, новій групі вчених можуть доручити вивчити, чи з'явився COVID-19 в лабораторії, а також провести ширші дослідження майбутніх вірусних ризиків і зв'язків з поведінкою людини.

Як повідомили в ВООЗ, нова ініціатива також допоможе прискорити розслідування походження COVID-19, адже зразки крові перших жертв коронавірусу можуть стати непридатними для використання.

Нове дослідження буде проведено після того, як початкове розслідування ВООЗ, що включало відвідування китайського Уханя, де були зафіксовані перші випадки COVID-19 в кінці 2019 року, показало, що даних, наданих китайськими вченими, недостатньо для відповіді на найважливіші питання про походження вірусу.

Офіційні особи США, в тому числі державний секретар Ентоні Блінкен, наполягали на тому, щоб генеральний директор ВООЗ Тедрос Адханом Гебреєсус відновив розслідування походження COVID-19. Своєю чергою у Китаї заявляли, що організація повинна вивчити інші країни, такі як Італія та США, щодо походження вірусу.

Як відомо, коронавірус почав поширюватися в китайському місті Ухань (провінція Хубей) в кінці 2019 року. Більшість вчених вважають, що COVID-19 - вірус тваринного походження. Припускають, що він міг передатися людині від кажанів.

Нагадаємо, раніше у ВООЗ заявили, що дії урядів багатих держав з накопичення вакцини та засоби захисту проти COVID-19 призводить до їхньої нестачі у бідних країнах. Ці фактори призводять до довшої тривалості пандемії.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme