Вступив у злочинну змову з Медведчуком: У СБУ розповіли, у чому підозрюють Порошенка 

Служба безпеки України вважає, що одіозний проросійський політик і кум президента Росії Віктор Медведчук попередньо змовився із п'ятим президентом України Петром Порошенком, щоб організувати канал контрабанди вугілля з ОРДЛО

Олександра Мандровська
Журналіст відділу новин
Вступив у злочинну змову з Медведчуком:…
Фото: Сайт партії "ЄС"

Раніше ключовим фігурантом справи про зрив постачання вугілля з ПАР та організацію поставок "чорного золота" із так званих "ДНР" та "ЛНР" був лише Віктор Медведчук. Прізвища українських високопосадовців, з якими він нібито вступив у змову не називалися на камеру.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на інформацію, озвучену в Службі безпеки України. 

У 2014 році п'ятий президент, за даними СБУ, доручив генпрокурору та міністру внутрішніх справ створити перешкоди для виконання контракту з ПАР, а також почати кримінальне переслідування керівника "Укрінтеренерго".

Замість ПАР вугілля постачали з двох фактично недіючих вугільних підприємств, розташованих на окупованих територіях Донбасу. Слідство встановило, що тодішній міністр енергетики Володимир Демчишин призначив керівниками цих підприємств проросійських бойовиків, а також під тиском змусив "Центренерго" укласти з ними контракти.

Завдяки цій схемі ватажки проросійських бойовиків, які стояли на чолі так званих "ДНР" і "ЛНР" отримали понад 200 мільйонів гривень.

У чому підозрюють Петра Порошенка 

Порошенку висунули підозру у державній зраді у справі про постачання вугілля з непідконтрольного Донбасу. 

Про це на брифінгу заявив керівник Центрального штабу "Європейської Солідарності" Олександр Турчинов.

"Замість того, щоб мобілізувати націю і направити свої структури на боротьбу проти російської агресії, ми спостерігаємо, що Зеленський і його команда скеровують силові структури на боротьбу з політичною опозицією і, в першу чергу, на боротьбу з лідером української опозиції – "Європейською Солідарністю" і безпосередньо з її головою Петром Порошенком", – заявив Турчинов.

Він підтвердив, що йдеться про забезпечення України вугіллям в умовах військового протистояння 2014-2015 років.

Турчинов зауважив, що владі було достеменно відомо, що Порошенко збирається від'їжджати за кордон на заздалегідь заплановані зустрічі зі Вселенським Патріархом і з європейськими лідерами.

"Навіть повністю залежна від Зеленського генеральний прокурор Венедіктова не підписала цю підозру. Її підписав, мабуть, саме з цією метою і призначений, один із її заступників, на прізвище Симоненко", – підкреслив керівник Центрального штабу "ЄС".

Також Турчинов нагадав, що за два з половиною роки перебування Володимира Зеленського на посаді президента, проти Петра Порошенка було сфабриковано сотні кримінальних справ, однак всі вони перетворилися на фейк.

Нагадаємо, кілька годин тому в СБУ прокоментували підозру Порошенку. Працівники СБУ наголосили, що кримінальне провадження за "вугільною справою" триває, про наступні результати розслідування буде повідомлено згодом.

Читайте також: "Комплекс президентської меншовартості": У партії "ЄС" прокоментували кримінальну справу проти Порошенка 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme