Якби вибори відбулися найближчої неділі: Українці назвали фаворитів серед політичних партій 

Якби вибори до українського парламенту відбулися найближчої неділі, то до Верховної Ради точно потрапили принаймні три потужних політичних сили 

Олександра Мандровська
Журналіст відділу новин
Якби вибори відбулися найближчої неділі:…
Фото: verkhovna_rada_of_ukraine / Instagram

Українці готові проголосувати за політичні партії "Слуга народу" та "Європейська Солідарність". Також до парламенту за результатами голосування пройшла б проросійська "Опозиційна платформа – За життя".

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на результати соціологічного опитування, проведеного Українським інститутом майбутнього спільно з Нью імідж Маркетинг Груп.  

Дослідження було проведене серед 2400 респондентів у період з 8 лютого по 18 лютого 2022 року.

Так, за результати опитування однозначно пройшла б до парламенту партія"Слуга народу" із показником у 14% голосів. Її рейтинг у порівнянні з минулим роком майже не змінився. Додався лише 1% голосів.

На другому місці опинилася нині опозиційна "Європейська Солідарність". Політична сила п'ятого президента України Петра Порошенка отримала б на найближчих виборах 12% голосів.

"Опозиційна платформа – За життя" теж проходить до парламенту, але набирає лише 9% голосів. 

До слова, у порівнянні з лютим 2021 року саме в ОПЗЖ найбільше впав партійний рейтинг. Адже ще минулого року за цю політичну силу готові були проголосувати 16% опитуваних. 

Також 9% голосів виборців отримала б партія Юлії Тимошенко "Батьківщина". 

Рейтинг політичних сил у лютому 2022 року

Нагадаємо, дещо раніше результати свого соціологічного опитування опублікував КМІС. У цьому рейтингу першість тримає "Європейська Солідарність"

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme