Японія приєдналася до інших країн та закликала своїх громадян виїхати з України

Міністерство закордонних справ Японії звернулося до своїх громадян із закликом терміново виїхати за межі України на тлі загрози вторгнення Росії

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Японія приєдналася до інших країн та зак…
Фото: Pixabay

У відомстві закликають японців також скасувати заплановані поїздки до України та утриматися від подорожей найближчим часом.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на NHK.

Зазначається, що уряд Японії підвищив рівень "небезпеки" стосовно України до третього.

"Незалежно від мети, ми закликаємо вас скасувати заплановану поїздку і настійно закликаємо всіх японців, що знаходяться в Україні, покинути країну, поки комерційні літаки знаходяться в експлуатації", – йдеться у повідомленні.

Згідно з даними МЗС Японії, станом на грудень 2021 року в Україні проживали близько 250 японців.

Зауважимо, напередодні влада Австралії рекомендувала своїм громадянам зараз же виїхати з України й почала відкликати членів сімей дипломатів, які базуються в Києві.

Нагадаємо, на тлі загрози вторгнення Росії Велика Британія евакуює із Києва близько половини співробітників посольства. Водночас, як заявили офіційні особи Британії, жодних конкретних загроз британським дипломатам не надходило, але близько половини співробітників, які працюють у Києві, повернуться на батьківщину.

Крім того, 23 січня Державний департамент США ухвалив рішення про добровільний від’їзд державних службовців США з посольства у Києві через загрозу з боку Росії та наказав виїхати з посольства членам родин державних службовців США. Громадянам США в Україні рекомендують розглянути можливість виїзду зараз, використовуючи комерційний або інший приватний транспорт. 

У Міністерстві закордонних справ України відреагували на рішення Державного департаменту США про від'їзд членів родин співробітників американського посольства в Києві, назвавши його "передчасним кроком і проявом надмірної перестороги". 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme