Заміну вже знайшли: У "Слузі народу" сказали, коли на фракції обговорять відставки міністрів

Голова фракції "Слуга народу "Давид Арахамія назвав дату обговорення кадрових змін в уряді на засіданні фракції

Журналіст стрічки новин
Заміну вже знайшли: У "Слузі народу" ска…
Фото: Слуга народу / Facebook

Це відбудеться у понеділок, 20 вересня. Арахамія не виключає, що можуть звільнити трьох або чотирьох міністрів, а половину кандидатів уже знайшли.

Також він спростував інформацію про те, що може відбутися відставка прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, пише Depo.ua із посиланням заяву Арахамії в кулуарах Верховної Ради 8 вересня.

"Я думаю, що наступного пленарного тижня, в понеділок, як завжди ми робимо (засідання фракції, – ред.)", – сказав Арахамія.

Він додав, що потенційний міністр має бути лідером, який поведе за собою "нормальну команду", повинен розуміти, яким чином робити трансформацію в державному секторі та бути доброчесним.

За його словами, міністром може стати народний депутат, який пройшов за списком.

"Я особисто завжди тільки списочників готовий віддавати. А мажоритарників – це треба буде домовлятися дуже-дуже важко. Тому що якщо я втрачаю один голос, а потім будуть перевибори, й через рік я отримаю його повернення, я з цим не погоджуюся категорично. Тому, на жаль, мажоритарникам не "світить" кар'єра в Кабміні", – заявив Арахамія.

Нагадаємо, що днями у "Слузі народу" повідомили, що нині у Верховній Раді йдуть обговорення щодо звільнення з посад чотирьох міністрів. Там не сказали, про кого йдеться, однак наголосили, що міністрів можуть звільнити через неефективність роботи. 

Арахамія ж, своєю чергою, повідомляв, що головною проблемою пошуків кандидатур на посади міністрів є те, більшість "нормальних людей", яких кличуть, відмовляються від пропозицій.

Згідно з дослідженням Українського інституту майбутнього відставку прем'єр-міністра Дениса Шмигаля і Кабінету міністрів України підтримують 27%, скоріше підтримують – 29%, ще 29% респондентів зазначили, що їм було важко відповісти на це питання

Читайте також: Ротації в уряді: Кого возили до США у вояж на прощання, а кого - знайомитися

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme