"Запевняв, що не є ініціатором ескалації": Макрон про зустріч з Путіним

Очільник РФ Володимир Путін під час зустрічі з президентом Франції Емманюелем Макроном заявив, буцімто не є ініціатором напруги в регіоні

Журналіст відділу новин
"Запевняв, що не є ініціатором ескалації…
Фото: Скріншот

Йдеться про зустріч Макрона й Путіна, що відбулась напередодні на Росії.

Про це Макрон повідомив під час брифінгу в Києві 8 лютого, передає Depo.ua.

"Щодо російсько-українського конфлікту. Він зараз регулюється межами Мінських угод і "нормандським форматом". Що ми бачимо зараз? Накопичення військ на кордоні. Ситуація безпекова деградує", – нагадав він.

На думку Макрона, світова спільнота може знайти шлях "до того, щоб наші цінності були дотримані незалежно від того, яку архітектуру безпеки ми обиратимемо на майбутнє". Головне, за його словами, суверенітет націй.

"Він (Путін, – ред.) мене запевняв, що не є ініціатором такої ескалації, що він лише реагує (на погрози, – ред.). Я обговорював з президентом Путіним, що діалог безпеки триватиме. Ми можемо знайти шлях… який влаштовуватиме всіх", – зазначив президент Франції.

Водночас президент України Володимир Зеленський, який також був присутній на брифінгу, зауважив, що нині не знає жодного суб'єкта в Європі, який міг би "тиснути" на РФ.

Макрон також розповів про плани напрацювання нових форматів безпекових гарантій. 

"Ми відпрацьовували дії та комунікацію, щоб бути вірними своїм цінностям і при цьому напрацьовувати нові формати безпекових гарантій в регіоні. Їх розвиток ми побачимо найближчими тижнями", – підсумував він.

Нагадаємо, після зустрічі з очільником РФ Володимиром Путіним Макрон заявив, що найближчі дні для України будуть вирішальними. На його думку, деескалація навколо України може бути досягнута найближчими днями чи тижнями.

Читайте також: "Домовилися про деескалацію": Чи справді Макрон та Путін дійшли згоди щодо війни на Донбасі

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme