"Запрошуйте нас": Зеленський заявив, що це Україна потрібна НАТО та ЄС

Президент Володимир Зеленський переконаний, що Євросоюз та НАТО самі повинні запрошувати Україну до свого складу

Редактор стрічки новин
"Запрошуйте нас": Зеленський заявив, що…
Скріншот

Україна, за словами глави держави, не отримує "того, на що заслуговує" у питанні європейської та євроатлантичної інтеграції.

Про це він сказав під час Форуму YES Brainstorming, відповідаючи на тезу, що протягом останніх двох років НАТО не отримує від України необхідних реформ, передає Depo.ua.

На думку Зеленського, Україна потрібна НАТО та ЄС не менше, ніж ці організації Україні.

"Моя позиція дуже проста. Ми готові до НАТО. Рівень нашої армії, рівень наших фахівців, реформи, які ми проводимо … Ми не отримуємо те, на що здатні, чи на що розраховуємо. Але ми це не просимо. Ми говоримо про те, що нам здається, що ми потрібні НАТО. Нам здається, що без України міцного Європейського Союзу не буде. Я говорю про це відкрито президенту США – я вважаю, що без України НАТО буде втрачати. Вважаю, що буде України Європейський Союз буде трішки послаблюватися", – сказав український президент.

Він звернув увагу на протиріччя всередині Євросоюзу та НАТО.

"Але я бачу відношення політиків Європейського Союзу, лідерів ЄС, лідерів сучасної Європи. Не всі вони хочуть бути там, і не всі вони бачать Україну там. Те саме і про НАТО. Я так вважаю. Якщо ви хочете, щоб зміцніла Росія, не беріть Україну … Якщо ви хочете, щоб Європейський Союз і НАТО залишилися потужними, залишалися суб'єктами, такі країни, як Україна – територіально найбільша країна Європи. Хочете таких потужних партнерів? Запрошуйте нас! А не так, як зараз відбувається", – сказав Зеленський.

Нагадаємо, 1 вересня в Білому домі відбулася зустріч президентів Володимира Зеленського та Джо Байдена.

Перед початком переговорів обидва президенти дали маленький коментар для преси. Зеленський подякував Сполученим Штатам за підтримку територіальної цілісності і висловив сподівання, що Україна буде разом із США іти шляхом інтеграції до НАТО і ЄС.

Байден же зазначив, що у США та України спільні цінності, а також запевнив, що хоче знову побувати в Україні.

По завершенню зустрічі президентів США Джо Байдена та України Володимира Зеленського була оприлюднена спільна заява про стратегічне партнерство

Також після зустрічі з Байденом Зеленський заявив, що американський президент особисто підтримує членство України в НАТО

Читайте також: Від зброї до браку контролю: Чотири причини, чому Україну поки не беруть в НАТО

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme