Засідання комісії Україна–НАТО відбудеться найближчим часом

Президент України Володимир Зеленський анонсував засідання комісії Україна–НАТО найближчим часом

Журналіст стрічки новин
Засідання комісії Україна–НАТО відбудеть…
Фото: ОП

Пропозицію висунула українська сторона під час телефонної розмови Зеленського з президентом США Джо Байденом. Тоді ж вони обговорили ситуацію на сході та на кордонах України.

Зеленський, зокрема, привітав активну роль США у їх врегулюванні, відзначивши важливість запланованих на січень 2022 року міжнародно-правових заходів. Про це повідомляє Depo.ua, посилаючись на прес-службу Офісу президента.

"Високо ціную підтримку Сполученими Штатами нашої пропозиції провести найближчими днями засідання комісії Україна–НАТО", – заявив Зеленський.

Він також висловив подяку за підтримку Байдена принципу "нічого про Україну без України", а також за готовність американської сторони вжити рішучих заходів у разі здійснення Росією агресії проти Україн

Нагадаємо, попередня розмова президентів України і США відбулася 9 грудня 2021 року, під час якої було обговорено результати перемовин Байдена й президента РФ Володимира Путіна 7 грудня.

30 грудня 2021 року відбулася нова телефонна розмова Байдена з Путіним, яка тривала менш як годину. Під час неї глава Білого дому попередив співрозмовника про запровадження масштабних санкцій економічного, фінансового та політичного плану в разі подальшої ескалації ситуації навколо України.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme