Затриманий Саакашвілі ще не говорив з послом України, – Ясько

Станом на ранок 2 жовтня затриманий у Тбілісі голова Виконавчого комітету Національної ради реформ України та президент Грузії 2004-2013 років Міхеіл Саакашвілі ще не спілкувався з українським послом

Журналіст стрічки новин
Затриманий Саакашвілі ще не говорив з по…
Фото: ЕРА

Нардепка від "Слуги народу" та коханка Саакашвілі Єлизавета Ясько сподівається, що вони зможуть налагодини контакт сьогодні, 2 жовтня.

Про це вона заявила у коментарі журналістам, передає Depo.ua з посиланням на УНІАН.

Депутат зазначила, що наразі отримує небагато інформації щодо Саакашвілі.

За словами Ясько, Саакашвілі поїхав в Грузію, оскільки інакше не міг діяти, адже "любить свою батьківщину". Політик вважав, що він нібито може запобігти ймовірним фальсифікаціям під час голосування на місцевих виборах.

Ясько висловила вдячність українським органам влади, які відреагували на затримання Саакашвілі і заявили про його підтримку. Нардепка додала, що відео, на якому вона і Саакашвілі заявили про стосунки було оприлюднено для запобігання "поганому сценарію", і щоб було зрозуміло, що Саакашвілі – громадянин України, і вони "разом".

"Це близька мені людина, але він і громадянин України", – підсумувала Ясько.

Нагадаємо, дещо раніше у Грузії заявили, що Саакашвілі готував державний переворот. Політика затримали у межах заздалегідь спланованої секретної операції.

Довідка: Саакашвілі обіцяв разом з прихильниками приїхати у Тбілісі. Прибути до грузинської столиці він планував вранці 3 жовтня, на наступний день після муніципальних виборів.

Втім, 1 жовтня член "Єдиного національного руху" Мурман Думбадзе повідомив, що у Грузії Саакашвілі "з'явиться" 2 жовтня, після завершення голосування на місцевих виборах.

Увечері 1 жовтня прем'єр-міністр Грузії Іраклій Гарібашвілі заявив про затримання Саакашвілі. Він не говорив про будь-які подробиці затримання екс-президента країни, підкресливши лише те, що грузинські правоохоронці провели операцію "на вищому рівні". При цьому, за його словами, силовики мали інформацію про маршрут пересування Саакашвілі в напрямку Грузії з України.

Пізніше у мережі з'явилося відео із затриманим Саакашвіілі.

Читайте також: Вічний революціонер: Чим загрожує Грузії приїзд Саакашвілі

"До свіданья, наш ласковий Міша": Як українські соцмережі веселяться, коментуючи затримання Саакашвілі

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme