Зеленський доручив Нацполіції посилити боротьбу з фальсифікацією COVID-документів туроператорами

Президент Володимир Зеленський звернувся до Національної поліції щодо запобігання підробки COVID-документів туристичними операторами

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Зеленський доручив Нацполіції посилити б…
Фото: Офіс президента

Йдеться про фальсифікацію правниками туристичних фірм документів про вакцинацію від коронавірусу та ПЛР-тести.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу Офісу президента.

Зазначається, що протягом минулого тижня працівники Нацполіції та СБУ відкрили 16 кримінальних справ за фактом підробки ПЛР-тестів та сертифікатів про вакцинацію. При цьому, біло оголошено чотири підозри.

"Президент звернувся в Національну поліцію і Міністерство інфраструктури щодо запобігання підробки ПЛР-тестів і сертифікатів про вакцинацію туристичними операторами", – йдеться у повідомленні.

Зауважимо, дещо раніше стало відомо, що в Україні за тиждень виявили понад 100 підробок COVID-документації. У зв'язку з фальсифікацією сертифікатів було оголошено 20 підозр.

Нагадаємо, 16 вересня у МОЗ заявили про підготовку законодавчого акту про посилення відповідальності за підробку медичних документів. Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко попередив, що за підробку COVID-сертифікатів каратимуть керівників лікарень.

6 жовтня парламентський комітет з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування підтримав законопроект №6084 про посилення відповідальності за підробку COVID-сертифікатів.

1 листопада комітет Ради з питань правоохоронної діяльності підтримав посилення кримінальної відповідальності за підробку сертифікатів про вакцинацію від коронавірусу.

2 листопада Рада підтримала посилення покарання за підробку COVID-сертифікатів.

Читайте також: Україна на карантині до 31 грудня: Що відбувається (ХРОНІКА)

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme