Зеленський міг злити "вагнерівську" операцію Ердогану, – полковник запасу ЗСУ

Звільнений у запас офіцер ЗСУ Роман Червінський, який працював над операцією із захоплення "вагнерівців", упевнений, що це була зрада

Журналіст відділу новин
Зеленський міг злити "вагнерівську" опер…
Фото: скріншот

За словами Романа Червінського, зрив операції із затримання "вагнерівців" на 99% є зливом.

Про це Червінський заявив у ефірі "Свободи слова Савіка Шустера", передає Depo.ua.

Він упевнений, що Лукашенко без отримання інформації з України не став би заарештовувати російських громадян, ідучи на конфлікт із Кремлем.

Також Червінський припустив, що президент України Володимир Зеленський міг попередити свого турецького колегу Реджепа Ердогана про цю операцію.

Нагадаємо, що 17 листопада проект Bellingcat оприлюднив розслідування щодо зриву спецоперації з затримання бійців ПВК "Вагнер". Згідно з висновками розслідування, яке тривало впродовж року, українська військова розвідка планувала захопити 33 найманців російської приватної військової компанії "Вагнер" 25 липня 2020 року.

Це мало статися після приземлення їхнього літака, який летів із Мінська до Стамбула, в Україні під вигаданим приводом. Однак, як зазначають розслідувачі, за кілька днів до того, як літак мав вилетіти з Білорусі, президент України Володимир Зеленський досягнув угоди про припинення вогню з Росією та російськими гібридними військами на Донбасі. Вона мала набрати чинності 27 липня і, за даними журналістів, спонукала Офіс президента відкласти операцію на п’ять днів.

Голова ОП Андрій Єрмак нібито запропонував перенести операцію на тиждень після того, як стало відомо про угоду щодо припинення вогню. Розвідники натомість пропонували затримати операцію на чотири дні. Зрештою її вирішили перенести на п’ять днів.

Водночас у Bellingcat визнали, що не змогли підтвердити факти цих переговорів в Офісі президента, адже представники ОП відмовилися від інтерв'ю з розслідувачами. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme