Зеленський обговорить "Північний потік-2" на зустрічах з Байденом і Меркель, – Вітренко

Очільник "Нафтогазу" Юрій Вітренко повідомив, що президент України Володимир Зеленський має намір обговорити з канцлером Німеччини Ангелою Меркель 22 серпня, а також з главою США Джо Байденом 30 серпня будівництво "Північного потоку-2"

Журналіст стрічки новин
Зеленський обговорить "Північний потік-2…
Фото: Офіс президента

Вітренко наголосив, що російський газопровід – це політичний проект, який порушує правила Європейського Союзу. Він не може працювати в комерційних цілях і повинен бути зупинений.

"Ми сподіваємося, що цей газопровід ніколи не буде працювати як комерційний проект", – сказав Вітренко, пише Depo.ua із посиланням Reuters.

Він додав, що газопровід не відповідає правилам ЄС, а це означає, що він не може бути сертифікований і не може працювати як комерційний проект.

"Ми продовжуємо наполягати на тому, щоб цей геополітичний проект Кремля був зупинений. Зокрема, через санкції США", – сказав Вітренко.

Нагадаємо, раніше Вітренко розповів, як завадити запуску "Північного потоку-2". За словами Вітренка, щоб "Північний потік-2" запрацював, має бути сертифікований за європейськими правилами оператор. Потім європейські компанії бронюють потужності у цього оператора і можуть отримувати газ через газопровід. А якщо оператор газопроводу буде під санкціями, то європейські компанії не стануть бронювати потужності цього газопроводу і не будуть отримувати газ через нього.

Читайте також: "Північний потік-2" на День незалежності: Чому оператор газогону не хоче потішити Путіна

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme