Зеленський обговорив з керівником NASA співпрацю у космічній галузі

Президент України Володимир Зеленський під час робочого візиту до США зустрівся з керівником Національного управління з аеронавтики та дослідження космічного простору (NASA) Біллом Нельсоном

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Зеленський обговорив з керівником NASA с…
Фото: Офіс президента України

Зеленський зазначив, що Україна зацікавлена у відродженні науково-технічного потенціалу. Країна розглядає співпрацю з NASA як важливий компонент розвитку космічної галузі.

За його словами, Україна має знову стати космічною державою, повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу Офісу президента.

"Дослідження та використання космічного простору в мирних цілях – важливий компонент партнерства між Україною та США", – наголосив Зеленський.

Відомо, що сторони обговорили можливість участь українських компаній у проекті "Антарес" та програмі дослідження Місяця "Артеміда". Окрім цього були обговорені проекти, до яких Україна може долучитися зі своїми унікальними космічними технологіями.

Водночас Нельсон відзначив мужність і героїзм українців, які вони виявляють з часів Євромайдану та Революції Гідності. Керівник NASA також прийняв запрошення Зеленського відвідати Україну.

Нагадаємо, дещо раніше прес-секретар президента України Сергій Никифоров повідомив, що заплановано на перший день у Вашингтоні. Йдеться про низку візитів, зустрічей та підписання документів.

Зауважимо, зустріч президента України Володимира Зеленського з його американським колегою Джо Байденом у Вашингтоні перенесли на середу, 1 вересня. До того планувалося, що його зустріч із Байденом відбудеться 30 серпня, однак її вирішили перенести на день – на 31 серпня.

За словами посла України у США Оксани Маркарової, планується, що у Вашингтоні Зеленський перебуватиме два дні – 31 серпня і 1 вересня. Після цього має відбутися поїздка до Каліфорнії.

Читайте також: Зрада чи перемога: Чи вигідно Україні перенесення зустрічі Байдена з Зеленським на 1 вересня

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme