Зеленський обговорив з президентом Євроради санкції проти Росії

Сьогодні президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з президентом Європейської ради Шарлем Мішелем

Ірина Макодзеба
Редактор стрічки новин
Зеленський обговорив з президентом Єврор…
Фото: ОП

Під час розмови Зеленський і Мішель на тлі загрози вторгнення Росії основну увагу приділили деескалації безпекової ситуації навколо України.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на сайт Офісу президента.

Зеленський заявив, що для України важливим є збереження єдності усіх країн – членів ЄС щодо захисту суверенітету й територіальної цілісності нашої держави. Україна не піддаватиметься на провокації, а разом зі своїми партнерами зберігатиме спокій та витримку.

"Вдячний вам, пане президенте Європейської ради, та лідерам країн ЄС, чиї дипломати залишаються в нашій державі та підтримують нас, виконуючи свою роботу", – сказав український президент.

Зеленський та Мішель обговорили підготовку Європейським Союзом вже на нинішньому етапі широкого пакету превентивних економічних, політичних та безпекових санкцій, які змогли б стримати потенційну подальшу ескалацію.

Президент України подякував Євросоюзу за своєчасну макрофінансову допомогу в обсязі 1,2 млрд євро, рішення про що ухвалили, зокрема, за результатами його нещодавньої розмови з президентом Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн.

Політики скоординували позиції щодо подальшого діалогу між Україною та Європейським Союзом на 2022 рік. Найближчим часом буде визначено дату чергового, 24-го саміту Україна – ЄС. А вже в середині цього року за участю керівництва Єврокомісії, міжнародних партнерів, а також європейського та міжнародного бізнесу в Києві відбудеться енергетичний бізнес-форум з метою спільного обговорення ризиків для енергетичної безпеки всієї Європи.

Нагадаємо, Європейська комісія запропонувала пакет фінансової підтримки Україні у розмірі 1,2 мільярда євро. На думку ЄС, це має допомогти Україні зараз впоратися з фінансовими потребами через конфлікт. При цьому не уточнюється, про який саме конфлікт йдеться: війну на Сході України, яка триває вже восьмий рік, чи стягування російських військ до українських кордонів, яке спостерігається протягом останнього року.

Як відомо, 2 грудня 2021 року Україна попросила Європейський Союз надати додаткову підтримку.

 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme