Зеленський оголосив про призов резервістів у особливий період

Президент України Володимир Зеленський у своєму зверненні оголосив про призов резервістів ЗСУ в особливий період

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Зеленський оголосив про призов резервіст…
Скріншот

За його словами, йдеться виключно про призов громадян, зарахованих до оперативного резерву.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на звернення Зеленського.

"Щодо безпеки і оборони. На сьогодні немає потреби у загальній мобілізації. Нам необхідно оперативно доукомплектувати українську армію та інші військові формування. Мною, як верховним головнокомандувачем ЗСУ, видано указ про призов резервістів у особливий період. Я підкреслюю, йдеться виключно про громадян, зарахованих до оперативного резерву. Маємо підвищити готовність українського війська до всіх можливих змін в оперативній обстановці. За рішенням головнокомандувача ЗСУ найближчим часом також будуть проведені навчальні збори резервістів Сил тероборони", – наголосив він.

Нагадаємо, 21 лютого президент Російської Федерації Володимир Путін офіційно визнав "Л-ДНР". З ватажками цих незаконних формувань було підписано також так званий "договір про дружбу". Він передбачає спільну охорону "кордонів" так званих "ДНР" і "ЛНР".

Крім того, Путін наказав забезпечити в "Л-ДНР" мир російськими військами. Йдеться про те, що РФ легалізує свої війська на території "Л-ДНР" навіть до підписання договорів про співробітництво із цими "країнами".

Президент України Володимир Зеленський відреагував на визнання Путіним "Л-ДНР" та заявив, що розцінює такі дії як порушення суверенітету та територіальної цілісності України. 

Пізніше у мережі показали, як колони російської техніки заходять на окупований Донбас. Військовий журналіст Андрій Цаплієнко повідомив, що російська армія вперше за вісім років відкрито заходить на суверенну українську територію.

Повідомлялося також, що Рада безпеки ООН зібралась на екстрене засідання у зв'язку з визнанням так званих "Донецької та Луганської народних республік".

Вранці 22 лютого "депутати" в "ДНР" і "ЛНР" очікувано одностайно проголосували про ратифікацію угоди з Росією "про дружбу, співпрацю та взаємну допомогу".

Водночас голова Держдуми Росії заявив, що Зеленський провокує початок війни.

Читайте також: Путін визнав "Л-ДНР": Чи загрожує Україні військове вторгнення

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme