UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Зеленський поговорив із "союзником України" Трюдо

Президент Володимир Зеленський повідомив, що провів телефонну розмову з прем'єр-міністром Канади Джастіном Трюдо

Журналіст відділу новин
Зеленський поговорив із "союзником Украї…
Фото: Прес-служба президента

Зеленський наголосив, що на тлі російської агресії Канада й канадський народ – потужні союзники України.

Про це він написав у своєму Telegram, передає Depo.ua.

"Провів дві важливі телефонні розмови з нашими партнерами: президентом Франції Емманюелем Макроном і прем'єр-міністром Канади Джастіном Трюдо", – зазначив Зеленський.

Він уточнив, що Україна має незмінну підтримку Франції щодо активізації мирного процесу в межах "Нормандської четвірки" та протистояння провокаціям задля деескалації конфлікту.

"Канада й канадський народ – потужні союзники України. Вдячний за прихильність до дипломатичного тиску на Російську Федерацію, підтвердження пакету макрофінансової допомоги, продовження й розширення місії UNIFIER", – підсумував президент України.

Зеленський поговорив із "союзником України" Трюдо

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Канада планує перекинути додаткові війська до Східної Європи. Можливість перекидання військ країна розглядає через складну ситуацію з безпекою у регіоні.

Довідка: Німецьке видання Spiegel повідомило, буцімто США попередили європейських союзників по НАТО про дату ймовірного початку вторгнення Росії в Україну. Це – 16 лютого.  

12 лютого ЗМІ оприлюднили можливі сценарії вторгнення Росії в Україну, які нібито отримала американська розвідка. Йдеться про дев'ять можливих варіантів військового вторгнення в Україну.

Водночас головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний та міністр оборони Олексій Резніков заявили, що ситуацію довкола України контролюють розвідка, армія та дипломати.

За їхніми словами, Україна в цілодобовому режимі координує свої дії з міжнародними партнерами. Крім того, на території нашої держави розгорнули Сили тероборони, які озброїли протитанковими та зенітно-ракетними комплексами. Отже, підрозділи ЗСУ готові дати відсіч ворогові.

Президент Володимир Зеленський також запевнив громадян, що Україна готова до можливого вторгнення Росії.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme