Зеленський повідомив про вдале стримання російських військ: Термінове звернення президента (ВІДЕО)

Президент Володимир Зеленський повідомив про вдале стримування Збройними силами України російських військ за більшістю напрямків

Зеленський повідомив про вдале стримання…
Скріншот

За його словами, українським війська вдалося зупинити атаки ворога.

Про це Зеленський заявив у своєму зверненні до українців, пише Depo.ua.

"Що ми чуємо сьогодні. Це не просто вибухи ракет, бої і гул авіації. Це гул нової залізної завіси, яка опускається і закриває Росію від цивілізованого світу. Наше завдання, щоб ця завіса проходила не по нашій, українській території, а вдома в росіян. Українська армія, наші прикордонники, поліція та сили спецслужб зупинили атаки ворога. Мовою конфлікту це можна назвати оперативною паузою", – наголосив він.

Президент додав, що найбільш проблемною є ситуація у Півдні України.

"На Донбасі наші Збройні сили діють на відмінно. Харківський напрямок дуже складний, але сили для захисту міста працюють. Найбільш проблемна ситуація на сьогодні у нас на Півдні, наші війська ведуть запеклі бої у передмісті Херсону. Ворог тисне з окупованого Криму, намагається просунутися у бік Мелітополя. На Півночі ворог повільно просувається в Чернігівській області, але там є кому його тримати. Надійна оборона побудована в Житомирській області. Ворожий десант у Гостомелі блокують, війська отримали наказ на знищення", – зазначив Зеленський.

Очільник держави також закликав росіян, які проти війни з Україною, виходити на площі своїх міст та оголошувати свою позицію.

"Ми, на жаль, маємо втрати. Так, захоплені у полон російські бійці. Знищено багато російської авіації та броньованої техніки. Ми бачимо, що багато росіян шоковані тим, що відбувається. Дехто вже закликає у соцмережах, що вони проти війни. Але керівництво РФ це навряд побачить. Тому прохання, якщо ви нас чуєте, якщо ви нас розумієте – будь ласка, виходьте на площі та звертайтесь до свого президента… Я б дуже хотів, щоб ви висловлювалися на Червоній площі, або десь у Петербурзі, а не тільки у своєму Instagram", – сказав він.

Президент вказав, що зараз перебуває на зв'язку зі світовими лідерами, які готують потужні санкції проти Росії.

"Я на постійному зв'язку зі світовими лідерами. Росія вже почала отримувати перші санкції з великого пакета, найбільш потужніших у світовій історії. Нікому не вдасться переконати нас, чи змусити, віддати свою свободу, свою незалежність, суверенітет. Але, схоже, що керівництво РФ хоче це зробити коштом знищення їхньої країни. Ми наголошуємо, не Україна обрала шлях війни, але ми пропонуємо повернутися на шлях миру", – наголосив він.

Зеленський закликав українців приєднуватися до ЗСУ та Сил тероборони. Також він наголосив на важливості допомоги волонтерам та медикам, наприклад, донорством крові.

Зауважимо, на сумському напрямку "Джавелінами" знищили півтора десятки російських танків. Кількість жертв окупантів у живій силі уточнюється.

Нагадаємо, зранку 24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив по початок військової операції проти України. Після цього почався обстріл українських міст.

Президент Володимир Зеленський оголосив про введення в Україні воєнного стану. Вже незабаром народні депутати схвалили рішення про запровадження воєнного стану на всій території нашої держави.

Повідомлялося також, що ветеранам органів внутрішніх справ видаватимуть зброю. При цьому процедура видачі зброї буде максимально спрощена.

Згодом президент Володимир Зеленський повідомив, що Україна розірвала дипломатичні відносини з Росією.

Читайте також: В Україні ввели воєнний стан: Що важливо знати усім

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme