Зеленський прокоментував заяву Пристайка: "Потрібно звернути увагу на деякі деталі"

Президент України Володимир Зеленський прокоментував заяву надзвичайного та повноважного посла у Великій Британії Вадима Пристайка щодо "гнучкості у питанні вступу до НАТО"

Максим Карпенко

За його словами, офіційна відповідь Міністерства закордонних справ України на заяву посла була правильною та виваженою.

Про це Зеленський заявив під час прес-конференції за результатами зустрічі з канцлером Німеччини Олафом Шольцом, пише Depo.ua.

"Що стосується того, чи правильно ми всі його зрозуміли, пана Пристайка. У тому, що він сказав, потрібно звернути увагу на деякі деталі. Я думаю, що сьогодні багато журналістів і багато лідерів трішечки натякають Україні, що можна не ризикувати, не підіймати постійно питання щодо майбутнього членства в Альянсі", – наголосив президент.

Він додав, що зараз ніхто не приховує таких настроїв щодо членства України в НАТО через реакції з боку Росії.

"Але, все одно, це рішення залежить від нас. Тут питання в іншому. Скільки Україна повинна йти по цьому шляху, з ким вона буде йти, хто буде друзями, партнерами і підтримувати нас на цьому шляху… Я вважаю, що ми повинні рухатися тим шляхом, який ми обрали і головне, аби наша армія була потужна. А куди цей шлях доведе і коли – ми подивимося", – резюмував Зеленський.

Зауважимо, напередодні Пристайко заявив, нібито Київ "може проявити гнучкість" у питанні щодо НАТО. Йдеться про заявку України на вступ до НАТО на тлі російської агресії.

Прес-секретар президента Сергій Никифоров повідомив, що Пристайку необхідно надати можливість пояснити свої слова щодо членства нашої держави в НАТО. 

Водночас речник Міністерства закордонних справ (МЗС) України Олег Ніколенко зазначив, що слова Пристайка були вирвані з контексту. Він наголосив, що заради миру і збереження життів громадян Україна готова йти на будь-які формати діалогів з країнами та міжнародними організаціями.

Згодом Пристайко пояснив свої слова щодо вступу України в НАТО. У Британії водночас заявили, що підтримають будь-яке рішення України.

Читайте також: Гібридна капітуляція посла Пристайка: Що стоїть за готовністю "відмовитись від НАТО"

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини на Depo.ua