Зеленський просить Азербайджан допомогти звільнити українців з російського полону

Президент України Володимир Зеленський зустрівся зі своїм колегою з Азербайджану Ільхамом Алієвим і звернувся щодо можливості долучення цієї країни до процесу звільнення незаконно утримуваних осіб

Журналіст стрічки новин
Зеленський просить Азербайджан допомогти…
Фото: president.gov.ua

Під час робочого візиту до Брюсселя президент України Володимир Зеленський зустрівся з президентом Азербайджану Ільхамом Алієвим, подякував йому за підтримку суверенітету й територіальної цілісності України та звернувся щодо можливості долучення Азербайджану до процесу звільнення незаконно утримуваних осіб.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на сайт Офісу президента.

"Питання звільнення громадян України, передусім кримських татар, яких незаконно утримують у Росії, є одним з моїх ключових пріоритетів. Буду вдячний вам за можливу допомогу у просуванні цього питання", – зазначив Зеленський.

Він наголосив на активізації двосторонньої співпраці між країнами завдяки домовленостям, досягнутим у межах його візиту до Азербайджану в грудні 2019 року.

Зеленський нагадав, що в лютому 2022-го відзначатиметься 30-річчя встановлення дипломатичних відносин України з Азербайджаном і Туреччиною і запропонував провести в лютому в Києві саміт за участю лідерів трьох держав.

Крім того, український президент акцентував увагу на транспортно-логістичному потенціалі співпраці між країнами, зокрема на необхідності активізації роботи для реалізації транзиту вантажів за маршрутом Європа – Кавказ – Азія з використанням залізничного та морського транспорту.

Зеленський також нагадав про позитивний досвід співпраці нашої держави з азербайджанськими компаніями у спорудженні автомагістралей та транспортних розв’язок у межах національної програми "Велике будівництво".

Нагадаємо, сьогодні президент України Володимир Зеленський відправився з робочим візитом у Брюссель, де вже зустрівся з президентом Європейської ради Шарлем Мішелем.

Зазначимо, Зеленський 15–16 грудня перебуватиме з робочим візитом у Брюсселі, де візьме участь у шостому саміті Східного партнерства. У заході також візьмуть участь президент Європейської ради Шарль Мішель, президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн, лідери держав – членів Євросоюзу та країн Східного партнерства.

У межах візиту до Брюсселя Зеленський проведе низку двосторонніх зустрічей з лідерами держав – членів ЄС та країн-партнерів, керівництвом Європейського Союзу та Генеральним секретарем НАТО.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme