Зеленський розповів, навіщо літав у Гуту: Готував резиденцію до візиту 300 людей

Президент Володимир Зеленський підтвердив своє перебування на державній резиденції Синьогора на Івано-Франківщині, але через підготовку до 30-річчя української дипломатії, а не святкування ювілею глави його Офісу Андрія Єрмака

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Зеленський розповів, навіщо літав у Гуту…
Скріншот

За його словами, заходи з приводу 30-річчя української дипломатії будуть відбуватися протягом трьох днів – 20-22 грудня 2021 року. Саме через це він прилітав до державної резиденції з використанням гелікоптерів ДСНС.

Про це інформує Depo.ua з посиланням на пряму трансляцію прес-марафону.

"Я б хотів до цього моменту надати можливість, щоб ми використовували резиденцію для заходу. Всі посли знають про це, це відбудеться. Контракти є між МЗС, і також в Івано-Франківську. Це заздалегідь же відомо відповідним інституціям", – сказав президент.

Він додав, що йдеться про понад 150 послів, а також їхніх супутників і супутниць.

"Буде більше 150, вони будуть не одні, багато з них будуть з другими половинами. Тобто, історія буде серйозна на 300 людей, як мінімум. Все це буде відбуватися в державній резиденції в Гуті. Йде допомога: їдуть машини, прилітають гвинтокрили, багато всього робиться, для того, щоб все облаштувати. Тому що таких місць там, де можна прийняти стільки людей – їх, поки що, немає. Ми почали працювати. 20 буде Івано-Франківськ, 21-22 – робота в Гуті", – додав Зеленський.

Зауважимо, дещо раніше під час запитання про використання гелікоптерів ДСНС президент зробив вид, ніби не знає, про що мова.

Нагадаємо, раніше "Українська правда" оприлюднила розслідування, що гостей на святкування дня народження глави Офісу президента Андрія Єрмака 21 листопада доставляли у резиденцію Володимира Зеленського в Гуті на гелікоптерах Державної служби з надзвичайних ситуацій. 

У матеріалі зазначається, що Зеленський та Єрмак 19 листопада залишили Банкову до закінчення робочого дня та полетіли до державної резиденції Синьогора. 

Згодом сам Єрмак спростував використання гелікоптерів. За його словами, не було жодного 4-денного святкування та використання гвинтокрилів ДСНС для доставлення гостей. Повідомлення схожого змісту з'явилося і на сторінці у Facebook Офісу президента. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme