Зеленський відкликав законопроект, який не відповідає Мінську, на вимогу Путіна, – Макрон

Французький лідер Еммануель Макрон підтвердив, що президент України Володимир Зеленський був змушений відкликати один законопроектів на вимогу "нормандської четвірки", зокрема очільника РФ Володимира Путіна

Журналіст стрічки новин
Зеленський відкликав законопроект, який…
Фото: ОП

Йдеться про документ, який нібито не відповідав Мінським угодам. За даними ЗМІ, це був законопроект "Про засади державної політики перехідного періоду", що передбачав правила реінтеграції окупованих територій.

Про це йдеться у розшифруванні виступу Макрона на сайті Кремля, передає Depo.ua.

"Хочу привітати зусиллям президента Зеленського, тобто конкретні зобов’язання, які взяв він на себе в рамках цього формату, зокрема, відкликати закон, який не відповідав Мінським угодам, і президент Путін про це згадав. Так, цей закон був відкликаний за ініціативою президента Зеленського. Також було отримано роз’яснення з приводу того, що в Росії також є законопроекти, які пропонуються, але він заспокоїв нас, що цього не буде, якщо це не відповідає Мінським угодам", – зауважив Макрон.

За інформацією джерел "Європейської правди", Зеленський був вимушений піти на такий крок, щоб зустріч відбулася.

Нагадаємо, раніше президент України Володимир Зеленський заявив, що незадоволений Мінськими угодами. За його словами, найбільший недолік цього документа в тому, що всі його пункти можна читати, тлумачити й розуміти по-різному. А це надає Росії додаткову можливість уникнути відповідальності.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що ніхто не нав'язує Україні виконання Мінських угод на російських умовах. За його словами, міжнародні партнери не чинять тиску на Україну щодо виконання Мінських угод, попри попередні спроби примусити Київ до цього.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme