Зеленський вніс до Ради проект закону про множинне громадянство

На сайті Верховної Ради з'явився президентський законопроект про множинне громадянство

Редактор стрічки новин
Зеленський вніс до Ради проект закону пр…
Фото: gp.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради законопроект про множинне громадянство. Внесення законопроекту президент анонсував вчора, 1 грудня. 

Законопроект зареєстрований у парламенті під номером 6368 має назву "Про внесення змін до Закону України "Про громадянство України" щодо підстав і порядку набуття та припинення громадянства України", передає Depo.ua.

Тексту законопроекту поки що немає. Головним визначено парламентський Комітет з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій у Донецькій, Луганській областях та Автономної Республіки Крим, міста Севастополя, національних меншин і міжнаціональних відносин.

Законопроект про множинне громадянство

Нагадаємо, учора, 1 грудня, президент Володимир Зеленський сказав, що внесе на розгляд Верховної Ради проект закону щодо множинного громадянства. Зеленський сказав, що важливою складовою міжнародної політики є підтримка світового українства. Він додав, що українці за кордоном вперше будуть відчувати себе ні діаспорою, не людьми українського походження, а людьми українського громадянства.

Згідно з законом "Про громадянство України", якщо українець має підданство іншої держави або держав, то у правових відносинах з Україною він визнається лише її громадянином. Якщо іноземець отримав українське громадянство, то для України він також тільки її громадянин. Водночас добровільне отримання українцем іншого громадянства є підставою для припинення громадянства України. Це відбувається не автоматично, а після указу президента.

Читайте також: Не живеш в Україні – голосуй за Зеленського: Звідки влада візьме мільйон нових виборців

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme