"Не треба виводити гроші": Зеленський заявив про стабілізацію гривні

Президент Володимир Зеленський заявив, що курс гривні до долара стабілізувався

Журналіст стрічки новин
"Не треба виводити гроші": Зеленський за…
Фото: ОП

Український лідер закликав не виводити гроші з України. Зеленський зазначив, що, попри паніку, ситуацію вдалось втримати.

Про це він заявив на брифінгу, передає Depo.ua.

"Що стосується гривні, я вважаю, що ми ситуацію утримали, попри ту паніку, хвилю. Ми робили багато різних кроків, стабілізували гривню. Я вважаю, ми заспокоїли ринки. На сьогодні ми бачимо, що йде укріплення національної валюти... Не треба виводити гроші",  – наголосив Зеленський.

Він додав, що міжнародні партнери України також допомогли зі стабілізацією валюти, надаючи фінансові гарантії.

Нагадаємо, дещо раніше повідомлялося, що гривня різко зміцнилася після рекордного падіння. Національний банк України на 1 лютого 2022 року встановив офіційний курс на рівні 28,45 гривні за долар.

Довідка: 18 січня в НБУ заявили, що головною причиною виникнення певних перекосів між попитом та пропозицією валюти є психологічний чинник, пов'язаний із геополітичними подіями довкола України та реакцією на них учасників ринку.

24 січня після засідання РНБО президент Володимир Зеленський заявив, що в країні все під контролем, у тому числі валютний курс та золотовалютні резерви.

Однак, на 28 січня 2022 року НБУ встановив офіційний курс на рівні 28,98 гривень за долар. Таким чином, офіційний курс долара до гривні виріс до максимуму за сім років. Вище курс був тільки 26 лютого 2015 року – 30,01 гривень, коли протягом декількох днів на ринку спостерігалася паніка.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme