Зеленський заявив, що в Україні достатньо ресурсів для проходження опалювального сезону

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна має достатньо газу та вугілля для успішного проходження опалювального сезону

Журналіст стрічки новин
Зеленський заявив, що в Україні достатнь…
Фото: ОП

За його словами, для забезпечення опалювального сезону Україна використовує весь свій атомний потенціал.

Про це глава держави сказав під час виступу у Верховній Раді, передає Depo.ua.

"У нас достатні запаси газу, вугілля. Вперше в історії Україна використовує вас наш потенціал – потенціал атомної енергетики", – запевнив Зеленський.

Український лідер наголосив, що вперше за всі роки Незалежності в країні працюють всі атомні блоки АЕС. Крім того, він відзначив, що золотовалютні резерви України залишаються на рекордному рівні. 

"Це захищає від різних коливань і зміцнює економічний імунітет.  Так само як і сигнали про економічну підтримку від наших західних партнерів, які ми чуємо", – резюмував Зеленський.

Нагадаємо, у листопаді 2021 року Зеленський пригрозив олігархам проблемами, якщо ті не перестануть сіяти панічні настрої у суспільстві щодо запасів вугілля та газу.

Раніше енергетики Герман Галущенко заявив, що відповідальність за дотримання накопичення вугілля несуть генеруючі компанії. Своєю чергою представники станції запевнили, що зараз постачання вугілля відбувається ритмічно.

Щодо газу, то у жовтні Зеленський запевняв, що в Україні достатньо запасів газу, і пояснював, що така кількість зможе забезпечити побутових споживачів. 

До того ж винними у газовій кризі президент тоді називав не олігархів, а Росію.

Читайте також: Нема ні газу, ні вугілля, ні грошей: Чому так довго не вмикають опалення

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme