Зеленський заявив, що вже два роки не вів "союзницьких розмов" з Коломойським

Президент України Володимир Зеленський заявив, що не проводить "союзницьких розмов" з бізнесменом Ігорем Коломойським

Журналіст стрічки новин

За його словами, він не говорив з Коломойським десь два роки.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на заяву Зеленського під час прес-конференції.

"Щодо союзництва з Ігорем Валерійовичем Коломойським, ми з ним не проводимо ніяких союзницьких розмов і не проводили дуже довгий час, я думаю, два роки", – наголосив він.

Питання про Коломойського порушили у контексті можливого розподілу "Укрнафти". Нібито за те, що бізнесмен забезпечить президенту медійну підтримку, він отримає кращу частину компанії, у той час, як держава – збиткову частину "Укрнафти".

Зеленський зауважив, що Коломойський отримав частку державної компанії не за його каденції та навіть не за президентський термін його попередника Петра Порошенка.

Нагадаємо, у листопаді у Офісі генпрокурора відкрили кримінальне провадження проти "Нафтогазу" та "Укрнафти" за зв'язки з Коломойським. Йдеться про зловживання на користь структур олігарха щодо "проблемних" обсягів газу та виплату компенсації.

Довідка: Позов проти України анонсувався ще в січні 2015-го року, коли парламент прийняв законопроект №1310, згідно з яким було внесено принципова поправка в закон про акціонерні товариства, що дозволяє провести збори акціонерів при кворумі 50% плюс одна акція. Це дозволило державі повернути контроль над "Укрнафтою".

Пізніше міноритарні акціонери "Укрнафти", підконтрольні групі "Приват" Ігоря Коломойського (Littop Enterprises, Bridgemont Ventures, Bordo Managament), подали позов проти України до Стокгольмського арбітражу.

Кіпрські компанії стверджують, що, на їхню думку, існують чотири основні причини для позову до України: експропріація газу, видобутого ВАТ "Укрнафта" або покупка такого газу за заниженими цінами з боку НАК "Нафтогазу України" протягом декількох років; зміна корпоративної структури ПАТ "Укрнафта" в результаті зміни кворуму для проведення загальних зборів акціонерів з 60% до 50%; відсторонення осіб, призначених інвесторами, від управління "Укрнафтою"; збільшення рентної плати за використання надр.

Мін'юст України в справі проти міноритаріїв "Укрнафти" залучив британську юрфірму Latham & Watkins.

Читайте також: Залишився тільки Коломойський: Як інтерв'ю Авакова показало, що олігархи об'єдналися проти Зеленського

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme