Зеленському на посаді президента погрожували насильством 22 рази

Вищому керівництву держави з 2019 року погрожували насильством 25 разів, у більшості випадків це стосувалося президента України
 

Журналіст відділу новин
Зеленському на посаді президента погрожу…
Фото: ОП

За інформацією СБУ з 2019 року по вересень 2021 року було отримано 25 повідомлень з погрозами на адресу вищих державних діячів, з яких 22 були адресовані президенту України, а ще три – міністру внутрішніх справ.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на прес-службу Служби безпеки України.

Служба безпеки та Національна поліція встановила 16 осіб, які причетні до анонімних повідомлень такого характеру.

У відомстві нагадали, що такі дії можуть бути кваліфіковані за статтями 112 і 346 Кримінального кодексу. Максимальне покарання - довічне ув'язнення з конфіскацією майна.

Як відомо, у 2019 року на посаді президента Петра Порошенка замінив Володимир Зеленський, а у 2021 році на посту глави МВС Арсена Авакова змінив Денис Монастирський.

Нагадаємо, 22 вересня у селі Лісники, що на Київщині, було скоєно замах на першого помічника президента Володимира Зеленського та генерального продюсера студії "Квартал 95" Сергія Шефіра. В автомобіль потрапило більше 10 куль. Поранений водій. На місті працюють слідчо-оперативні групи поліції. За однією з версій, на Сергія Шефіра влаштували засідку в лісі з метою вбити.

В Офісі президента заявили, що замах на Шефіра є відкритим, навмисним та вкрай жорстоким нападом, який можна кваліфікувати, як спробу демонстративного вбивства ключового члена команди чинного президента.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme