Шефір про замах на нього: Я не був метою злочинців, їхня ціль – Зеленський

Перший помічник президента Володимира Зеленського Сергій Шефір, на якого 22 вересня під Києвом було скоєно замах, вважає, що зловмисники хотіли залякати команду голови держави

Журналіст стрічки новин
Шефір про замах на нього: Я не був метою…
Фото: Instagram Сергія Шефіра

Він також наголосив, що "жодних конфліктів ні в середині команди президента, ні ззовні у нього немає". 

"Це виключено. Все те, що писалось у соцмережах, я читав, посміхався й думав, звідки це беруть", – повідомив Шефір під час брифінгу МВС з приводу замаху на нього, пише Depo.ua.

Він заявив, що метою зловмисників було залякати президента.

"Я бачу виключно лише одну мету. Це не я, я тут опосередковано – друг президента, ціль – президент, його морально психологічний стан. Намагалися залякати", – заявив він.

Водночас голова Міністерства внутрішніх справ Денис Монстирський наголосив, що метою пострілу в автівку Шефіра було зупинити транспортний засіб. Також він додав, що його хотіли не залякати, а вбити.

"Те, що водій проїхав й виїхав з зони обстрілу, було фактом, який врятував життя", – наголосив міністр. 

Сам Шефір повідомив, що водій, який отримав три кульові поранення в ногу й перебуваючи у шоковому стані, намагався зупинитися, однак він дав команду їхати далі.

Нагадаємо, що 22 вересня у селі Лісники, що на Київщині, було скоєно замах на першого помічника президента Володимира Зеленського та генерального продюсера студії "Квартал 95" Сергія Шефіра.

В автівку здійснили постріли автоматною чергою, в авто влучили 18 куль. Було поранено водія Шефіра 1963 року народження – він отримав три кульові поранення в ногу. Правоохоронці розшукують нападників. Сам же помічник Зеленського не постраждав, але перебуває у стані шоку.

Генеральний прокурор України Ірина Венедіктова припустила, що наміри у нападників були серйозні, оскільки автоматна черга прошила автомобіль.

Поліція порушила справу за фактом "замах на вбивство двох і більше осіб" (ст. 115 ККУ).

На інцидент вже відреагував президент Володимир Зеленський. Він зауважив, що сьогоднішній інцидент "не вплине на міцність його команди".

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme