Зеленському пропонують спростити дозвіл на отримання зброї на тлі російської агресії

На сайті президента України зареєстрували електронну петицію з пропозицією спростити процедуру отримання дозволу на нарізну зброю через ймовірне вторгнення Росії

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Зеленському пропонують спростити дозвіл…
Фото: Рixabay

Зокрема, пропонується пришвидшити процедуру отримання нарізної зброї для громадян України.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на відповідну петицію.

Згідно з даними на сайті президента, петицію подали сьогодні, 24 січня 2022 року, за авторством Володимира Зав'язуна. За словами автора, громадяни мають право на самозахист особливо в ці часи.

"Оскільки є рішення що до дозволу використання зброї підрозділами тероборони, пропоную: пришвидшити процедуру отримання нарізної зброї громадянам. Виділити певні категорії людей які мають пріоритет отримання дозволу (проходження військової служби, досвід ООС/АТО, участь у теробороні). А також переглянути умови отримання дозволу на придбання та зберігання зброї", – йдеться у тексті петиції.

Зазначається, що дозвіл зараз можна отримати лише за умови досягнення 25 років та проходження військової служби. Зав'язун пропонує знизити цей поріг до 21 року.

"Закликаю розглянути це питання. Потрібно дивитись у бік наших західних партнерів та переймати позитивний досвід також в області обігу вогнепальної зброї. Озброєна нація сильна нація", – наголосив він.

В Україні пропонують спростити дозвіл на отримання зброї на тлі російської агресії

Нагадаємо, 22 грудня 2021 року секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що біля кордонів України на відстані 200 км перебувають 122 тисячі російських військових, на відстані 400 км – 143,5 тисячі. Він запевнив, що вище військове керівництво країни тримає ситуацію на контролі, та нагадав, що ситуація з 2014 року біля кордонів України ніколи не була спокійною.  Водночас розвідка США заявила, що буцімто для наступу на Україну РФ може використати 175 тисяч військових.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme