ЗМІ дізнались, чи переноситимуть "нормандську зустріч" радників через хворобу Єрмака

Українська сторона не планує переносити "нормандську зустріч" політичних радників через хворобу очільника Офісу президента Андрія Єрмака

Журналіст відділу новин
ЗМІ дізнались, чи переноситимуть "норман…
Фото: Прес-служба президента

Хворий на коронавірус глава Офісу президента України Андрій Єрмак вже йде на поправку.

Про це повідомили джерела в ОП, передає Depo.ua із посиланням на "РБК-Україна".

Виходячи з цього, Україна не планує переносити "нормандську зустріч" політичних радників, яка має відбутися 10 лютого.

За словами джерела, Єрмак йде на поправку і має намір відправитися в Берлін.

"Тому зустріч переносити не планують", – підсумувало джерело видання.

Зазначимо, що "нормандська зустріч" в Берліні має стати продовженням контактів, які відбулися в Парижі за участю політичних радників президентів України, Росії, Франції та Німеччини.

За словами парламентаря від Росії Дмитра Козака, сторони мають намір зустрітися в Берліні та "спробувати знайти розв'язки з усіх проблем, які не вирішені".

Нагадаємо, дещо раніше міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба анонсував зустріч радників голів країн "нормандського формату" наступного тижня.

Повідомлялося також, що рівно за тиждень до "нормандської зустрічі" в Берліні Єрмак отримав позитивний тест на коронавірус. Він стверджував, що "пройде максимально інтенсивне лікування, щоб якомога швидше встати на ноги".

Довідка: 26 січня в Єлисейському палаці в Парижі відбулася зустріч радників лідерів "нормандської четвірки" (Україна, Росія, Франція, Німеччина). Переговори тривали майже 8,5 годин.

За словами глави Офісу президента України Андрія Єрмака, розмова була важкою. Сторони зафіксували багато розбіжностей у поглядах України та Росії, але висловили бажання працювати.

Єрмак заявив, що в ході переговорів було досягнуто угоди про припинення вогню на лінії зіткнення та зазначив, що Україна та Росія мають дуже велику кількість розбіжностей у трактуванні, оцінці та способах виконання Мінських домовленостей. 

Водночас заступник керівника адміністрації президента Росії Дмитро Козак, коментуючи підсумки зустрічі на прес-конференції, заявив, що розмова була "непростою, але відвертою". Учасники домовилися, що незалежно від різночитань за Мінськими угодами перемир'я на Донбасі має дотримуватися безумовно.

Читайте також: "Нормандський формат" з вашингтонськими підказками: Чим закінчаться для України переговори Путіна з Макроном та Шольцом

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme