"Зробіть, що обіцяли": Квін закликала комісію обрати керівника САП

Тимчасова повірена у справах США Крістіна Квін закликала комісію з обрання керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури якнайшвидше обрати керівника відомства

Журналіст стрічки новин
"Зробіть, що обіцяли": Квін закликала ко…
Фото: US Embassy in Ukraine

Вона наголосила на тому, що члени комісії з обрання керівника САП розпочали цей процес і пройшли більшу частину шляху, а тепер потрібно його завершити.

Про це Квін сказала в ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера", пише Depo.ua.

"Я хотіла б закликати членів Комісії зібратися і зробити свою роботу. Це важливі члени суддівського корпусу, багато з них є важливими членами суддівського співтовариства тут, в Україні. Чесно кажучи, на мою думку, це питання про репутацію. Вони просто повинні зробити те, що вони пообіцяли зробити", – сказала тимчасова повірена у справах США

Вона також додала, що зараз на комісію чиниться великий тиск, а "члени комісії просто не виконують свою роботу".

"Я вважаю, що всі ті, хто корумпований, не хочуть, щоб на місці прокурора був хтось, хто може допомогти розслідувати діяльність корумпованих", – зауважила Квін.

Нагадаємо, що у листопаді ЗМІ повідомили, що підконтрольні президенту Володимиру Зеленському члени конкурсної комісії з відбору глави САП зірвали вирішальний етап конкурсу. Своєю чергою Європейський Союз та США офіційно висловили розчарування незрозумілими та невиправданими затримками в обранні керівника САП України. Сам Зеленський на це заявив, що члени конкурсної комісії мають виконати свій обов'язок.

Відомо, що на посаду керівника САП подалися три недоброчесних працівників НАБУ. Серед них – і кум корупціонера Артема Ситника.

20 грудня Окружний адміністративний суд Києва заблокував своїм рішенням проведення конкурсу на посаду голови Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Але, попри це, 21 грудня в режимі відеоконференції зібралася конкурсна комісія, яка мала обрати голову САП, на посаду якого претендують детектив НАБУ Олександр Клименко та прокурор Офісу генпрокурора Андрій Синюк. За результатами конкурсу найбільшу кількість балів набрав Клименко, але офіційно ці результати комісія не затвердила, бо чотири члени комісії не проголосували за це рішення.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme