Мамедов таки зможе звільнитись з Офісу генпрокурора: Проти нього закрили провадження

Офіс генерального прокурора закрив дисциплінарне провадження, яке перешкоджало звільненню Гюндуза Мамедова
 

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Мамедов таки зможе звільнитись з Офісу г…
Фото: Прес-служба Офісу генерального прокурора

Зараз в Офісі немає запитань до професійних якостей заступника генерального прокурора Мамедова, який раніше написав заяву про відставку за власним бажанням.

Зазначається, що Офіс генпрокурора закрив провадження, яке перешкоджало процесу звільнення, повідомляє Depo.ua із посиланням на юридичну компанію "Міллер", яка захищає інтереси Мамедова.

"Відтепер дисциплінарне провадження завершене та відповідно відсутні обставини, які перешкоджали прийняти у встановлений Кодексом законів про працю України двотижневий строк рішення про звільнення Гюндуза Мамедова за власним бажанням. Два тижні з моменту подання нашим клієнтом заяви про звільнення спливають 11 серпня 2021 року", – вказали у компанії.

Відомо, що приводом для відкриття дисциплінарного провадження стало рішення Служби безпеки про відмову у наданні допуску до державної таємниці. Його достроково припинили та надалі не подовжили через неправдиву інформацію.

Дисциплінарне провадження проти Мамедова закрили

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Гюндуз Мамедов іде з посади заступника генерального прокурора та органів прокуратури через тиск на нього.

Юристи заявляли, що керівництво Офісу генерального прокурора свідомо створило складні умови роботи та всіляко блокує виконання Мамедовим своїх посадових обов’язків, систематично здійснюючи тиск на нього, що повністю нівелює основоположні принципи незалежності прокурора.

Відомо, що 29 червня генеральний прокурор Ірина Венедіктова підписала наказ і вивела "департамент війни" з підпорядкування заступника генпрокурора Гюндуза Мамедова і передала його в підпорядкування заступнику генпрокурора Максиму Якубовському, який раніше був юристом проросійського політика Віктора Медведчука.

Але Якубовський очолював департамент менш як добу – 30 червня Венедіктова передала ці повноваження для самої себе.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme