Адвокат про рішення суду щодо арешту майна Порошенка: Абсолютне беззаконня

Захист п'ятого президента України Петра Порошенка вважає незаконним ухвалене сьогодні рішення суду щодо арешту майна

Редактор стрічки новин
Адвокат про рішення суду щодо арешту май…
Фото: Європейська Солідарність

Адвокат п’ятого президента, лідера партії "Європейська Солідарність" Петра Порошенка Ігор Головань вважає Абсолютним беззаконням і політичним переслідуванням рішення Печерського суду про арешт майна.

Відповідну заяву оприлюднила прес-служба "Європейської Солідарності", передає Depo.ua.

"Триває політичне переслідування Петра Порошенка. Офіс президента в шоці – нещодавні рейтинги показали, що їхнє майбутнє не дуже веселе. І ми бачимо загострення. Вони намагаються якомога більше дошкулити Петру Порошенку", – наголосив адвокат.

Він припустив, що рішення суду було підготоване заздалегідь.

"Ми бачили, як читали рішення, і знаємо, що скоріше за все була передана флешка. Написати такий перелік за той короткий час, який був, навряд чи можливо. Ми розуміємо, і саме тому ми двічі заявляли відводи судді", – сказав Головань.

Адвокат також звернув увагу на той факт, що генеральний прокурор Ірина Венедіктова пішла у відпустку на один день, щоб, на думку Голованя, хтось за неї підписав підозру Порошенку. Він також додав, що жодних доказів вручення підозри Порошенку прокурори не надали.

"Ми бачимо абсолютне беззаконня, нехтування нормами права, спрямоване виключно на одне – перешкодити лідеру опозиції здійснювати політичну діяльність", – заявив Головань.

Він зауважив, що влада педалювала розгляд у Печерському суді у переддень великого релігійного свята невипадково.

"Вони хочуть робити свої чорні справи перед Різдвом, щоб люди на це звертали менше уваги. Тобто вони все це намагаються зробити абсолютно незаконно і ще й так злодійкувато", – обурився адвокат.

Головань повідомив, що захист Порошенка буде подавати апеляцію, а також звертатися до ЄСПЛ. Адвокат попередив учасників цього судилища, яке відбувається за вказівкою Зеленського, що їх чекає відповідальність перед законом.    

"Ми бачимо, що подали підробні документи. Той, хто їх приніс сюди, скоїв кримінальне правопорушення. Той, хто це прийняв, теж скоїв правопорушення. Відповідно ми будемо ставити питання про притягнення до відповідальності і перед міжнародною спільнотою. Ми знаємо, що Портнов вже під санкціями", – нагадав Головань.

Адвокат також наголосив на упередженості судді Бортницької, яка відверто поспішала і підігрувала прокурорам. "Упередженість була абсолютно прозора і очевидна. Тобто людина бігла бігом, аби задовольнити всі забаганки. Я не думаю, що забаганки прокурорів – це забаганки Офісу президента і особисто президента. Це моє переконання", – резюмував Ігор Головань.

Нагадаємо, сьогодні, 6 січня, Печерський райсуд Києва підтримав клопотання Офісу генпрокурора щодо арешту майна п'ятого президента України Петра Порошенка. Йдеться про об’єкти нерухомості, корпоративні права та інше. 

Петро Порошенко заявив, що повернеться до України 17 січня. Він планує з'явитися на суді та провести зустріч з генпрокуроркою Іриною Венедіктовою.

Нагадаємо, 20 грудня п'ятому президенту України Петру Порошенку висунули підозру у державній зраді у справі про постачання вугілля з непідконтрольного Донбасу. Кримінальну справу проти Петра Порошенка порушили через забезпечення України вугіллям в умовах військового протистояння 2014-2015 років.

У вівторок, 21 грудня, Петро Порошенко записав відеозвернення, в якому заявив, що перебуває у Польщі і повернеться в Україну із закордонної ділової поїздки в першій половині січня. Також лідер опозиційної партії "Європейська Солідарність", якого підозрюють у державній зраді, сказав, що не з'явиться на допит ДБР. 

Читайте також: "Комплекс президентської меншовартості": У партії "ЄС" прокоментували кримінальну справу проти Порошенка 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme