Американцям рекомендують покинути Білорусь та Придністров'я через загрозу РФ

Американським  громадянам рекомендують покинути територію сусідніх з Україною Білорусі та Молдови

Редактор стрічки новин
Американцям рекомендують покинути Білору…
Фото: Рixabay

Держдепартамент США закликав американців терміново залишити Білорусь та Молдову, зокрема Придністров'я, через російські війська поблизу кордонів України. 

Оновлені рекомендації щодо подорожей до цих країн з'явилися на сайті Держдепу, передає Depo.ua.

"Не в'їжджайте в Білорусь через довільне застосування законів, ризик затримання, незвичайне нарощування російської військової могутності вздовж кордону Білорусі з Україною, COVID-19 та пов'язані з цим обмеження на в'їзд. Громадяни США в Білорусі повинні негайно виїхати комерційним або приватним транспортом", - заявили у Держдепі.

Крім того, у Держдепі не рекомендують американцям відвідувати Молдову, а також рекомендують негайно залишити Придністров'я.

"Не відвідуйте Придністров'я через незвичайні переміщення російських військ навколо України та неврегульований конфлікт між цим самопроголошеним регіоном та центральним урядом. Громадяни США, що перебувають у Придністров'ї, повинні негайно виїхати комерційними або приватними коштами", - зазначається у рекомендаціях.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що у ЄС визначились, що не закриватимуть представництва в Україні. Зазначається, що присутність в дипломатичних представництвах персоналу та рекомендації щодо поїздок в Україну для громадян ЄС коригуються "залежно від безпекової ситуації".

США оголосили про скорочення дипломатичної присутності в Україні. Частину дипломатів з посольства в Києві переведуть до консульства Львова, ще частина – повернеться до США. У Києві залишиться працювати лише основна команда посольства.

12 лютого ЗМІ оприлюднили можливі сценарії вторгнення Росії в Україну, які нібито отримала американська розвідка. Йдеться про дев'ять можливих варіантів військового вторгнення в Україну.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme