"Антонов" показав військово-транспортний літак Ан-178-100Р (ВІДЕО)

ДП "Антонов", яке входить до складу "Укроборонпрому", 28 грудня показало перший військово-транспортний літак Ан-178-100Р

Журналіст стрічки новин
"Антонов" показав військово-транспортний…
Фото: ДП "Антонов"

Він призначений для льотних сертифікаційних випробувань. Літак "Антонова" використовуватимуть для перевезення до 100 людей особового складу, спецзасобів і техніки, десантування спецтехніки й парашутистів, а також медичної евакуації (40 людей на ношах і 38 – на бічних сидіннях у супроводі чотирьох медиків).

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на "Суспільне".

До створення літального засобу долучилися постачальники з Європи, США й Канади, а також понад 30 українських підприємств. Вони виготовили 177 видів комплектуючих. Зокрема, перші системи електронного керування літаком та керування механізацією крила українського виробництва.

Новий Ан-178-100Р оснащений сотнями електронних обчислювачів, які дозволяють інтегрувати всі системи й датчики, автоматизувати контроль їх працездатності та оптимізувати керування.

ЗСУ вже замовили три таких літаки. Наразі повністю завершена побудова планера першого з них. Водночас дата першого польоту Ан-178-100Р невідома – потрібен час на льотні випробування.

Нагадаємо, дещо раніше повідомлялося, що ДП "Антонов" зацікавлене у спільному з Канадою збиранні нових літаків на базі Ан-74, але лише на умовах кооперації з підприємствами України. Фахівці "Антонова" провели низку переговорів з канадською стороною щодо створення нового літака.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme