Apple подала до суду на українського режисера

Компанія Apple подала позов до суду на українського режисера Василя Москаленка через сатиричну стрічку "Apple-Man" ("Яблучний чоловік")
 

Журналіст відділу новин
Apple подала до суду на українського реж…
Фото: Shutterstock, Колаж: Depo.ua

У своєму позові Apple заявляє, що глядачі помилково вважатимуть, що фільм "Apple-Man" асоціюється з самою компанією Apple.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на The Hollywood Reporter.

"Ймовірно, споживачі помилково вважатимуть, що торговельний знак заявника є додатковим розширенням відомого бренду Apple", – йдеться у тексті позову.

За словами юриста Джеремі Ече, який представляє Москаленка, звичайне англійське слово "аpple" (яблуко) не є власністю компанії Apple, і глядачі не будуть введені в оману.

Він також додав, що український режисер вже у січні дав зрозуміти, що не має фінансових ресурсів продовжувати вирішувати це питання в юридичній площині, а переговори про мирову угоду з Apple поки що зупинилися.

Як відомо, стрічка "Apple-Man" ("Яблучний чоловік") – це сатиричний фільм, в якому головний герой має надздібність левітувати яблуками. Сам фільм був профінансований через краудфандінгову платформу Kickstarter та зібрав близько 120 тисяч доларів США. Попри назву, у стрічці немає жодної згадки компанії Apple чи її продуктів.

Нагадаємо, у 2020 році компанія Apple погодилася виплатити до 500 млн доларів штрафу.

Читайте також: Стали відомими найдорожчі компанії світу за підсумками 2021 року

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme