Арахамія розповів, що чекає на одіозних "слуг" Трухіна та Кузьміних 

Нардепів Олександра Трухіна та Сергія Кузьміних планують виключити з фракції "Слуга народу" вже на найближчому засіданні партії

Олександра Мандровська
Журналіст відділу новин
Арахамія розповів, що чекає на одіозних…
Фото: Сайт партії "Слуга народу"

Обидва нардепи за короткий проміжок часу втрапили у скандали. Трухін потрапив у ДТП, а Кузьміних затримали на хабарі.

Про це заявив голова депутатської фракції політичної партії "Слуга народу" Давид Арахамія під час спілкування з журналістами у кулуарах парламенту 16 лютого, передає Depo.ua

"На наступному засіданні фракції "Слуга народу" Олександр Трухін, який потрапив у ДТП і Сергій Кузьміних, якого затримали на хабарі, будуть з неї виключені", – сказав Арахамія.

Щоправда, за його словами, збирати підписи за виключення нардепів поки не розпочали.

"Зараз інші пріорітети", – коротко прокоментував цю ситуацію Арахамія.

Зауважимо, що народного депутата від "Слуги народу" Сергія Кузьміних затримали 28 січня, коли він отримував хабар у розмірі 558 тис. грн. Згідно з даними слідства, гроші він просив за сприяння в укладенні контрактів між приватними компаніями й лікарнею у Житомирській області.

31 січня генеральний прокурор Ірина Венедіктова підписала Кузьміну підозру. У НАБУ повідомили, що тричі викликали його на допит, але він проігнорував це.

2 лютого стало відомо, що Кузьміних написав заяву про вихід із фракції "слуг" на час розслідування справи.

Олександр Трухін, своєю чергою, став учасникам резонансної ДТП.

Нардеп, будучи напідпитку, у серпні 2021 року спричинив аварію дорогою з Полтави до Києва.

Внаслідок ДТП тілесні ушкодження отримали шість осіб, серед яких голова Комітету арбітрів Федерації футболу України Лучано Лучі та його помічник Роман Лішень.

Сам Трухін тиждень не коментував ДТП і лише 1 вересня зізнався, що був на місці аварії й отримав у ній "черепно-мозкову травму", але не повідомив, чи справді він був за кермом. Він також заявив, що жоден із водіїв не був п'яним.

А 1 лютого 2022 року "Українська правда" оприлюднила розслідування з відео ДТП, учасником якої був нардеп. Поліцейський, чия камера була ввімкнена, підтвердив, що депутат пропонував хабар, щоб залишити місце події. За словами правоохоронця, нардеп мав ознаки сп'яніння.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що майже на кожного другого депутата Верховної Ради було відкрито мінімум одне виконавче провадження. В основному у народних обранців проблеми з виплатою аліментів та дорожніми штрафами.

 

 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme