Арестович заявив, що Бутусова можуть вбити, аби зробити з нього "сакральну жертву"

Позаштатний радник глави Офісу президента та спікер української делегації в ТКГ Олексій Арестович повідомив, що журналіста й головного редактора видання "Цензор.нет" Юрія Бутусова можуть вбити

Журналіст відділу новин
Арестович заявив, що Бутусова можуть вби…
Фото: Facebook Олексія Арестовича

На думку Арестовича, Бутусова можуть зробити "сакральною жертвою" на тлі подій в Україні.

Про це він написав у своєму Facebook, передає Depo.ua.

"Колись я дуже симпатизував Юрі Бутусову – за те, що він один із перших почав писати літопис цієї війни. Потім, коли почала проступати його роль в Іловайській трагедії і, особливо, створенні чорної легенди про Збройні сили, з метою відмазати Авакова і Турчинова, ставлення почало змінюватися. Сьогодні це вже радше співчуття", – зауважив Арестович.

Він пригадав, що більше року тому по-людськи попереджав Бутусова, що його "використовують чорні політичні аферисти", смикаючи за щирий патріотизм та почуття власної ваги одночасно.

"Це погано скінчиться… Те, що він уже не цілком адекватний, було видно на прес-конференції. Ніхто при здоровому глузді не дозволить собі так розмовляти з президентом країни. Його дуже якісно накачують психологічно… Ані він, ані численні співчувачі не бачать абсолютно очевидного – Бутусова заводять як сакральну жертву, вже спланували його як чергового Гонгадзе", – наголосив Арестович.

За його словами, такими темпами Бутусову "залишається дуже недовго".

"Рахунок пішов на дні, максимум – тижні. Його ліквідують – ті, хто його й накачує. І це, за планом, стане сигналом до початку масових заворушень – зі щирим обуренням громадян", – вважає Арестович.

Радник голови ОПУ зазначив, що все це – на тлі концентрації російських військ на кордоні – може призвести до сумних наслідків.

"Зрозумілий сценарій? Ідеальне поле гри для Росії. Внутрішні протести, політична криза – атакуй на здоров'я. Терміново проситиму надати Юрію Бутусову державну охорону. Його, балбеса, давно час рятувати. Я спеціально озвучив це як можливий сценарій. Те, що було публічно озвучено кимось, потім режисерам цього дійства важче реалізовувати, а громадян – важче вводити в оману", – підсумував Арестович.

Арестович заявив, що Бутусова можуть вбити, аби зробити з нього "сакральну жертву" - ч.1

Арестович заявив, що Бутусова можуть вбити, аби зробити з нього "сакральну жертву" - ч.2

Нагадаємо, 28 листопада Юрій Бутусов виклав на особистій сторінці у Facebook відео, на якому він здійснює постріл з 152-мм гармати-гаубиці Д-20. На цей факт одразу відреагували у ДБР – проти журналіста відкрили кримінальне провадження за підозрою у плануванні, підготовці, розв’язуванні та веденні агресивної війни.

Сам Бутусов стверджує, що справу відкрили через його сварку із президентом Володимиром Зеленським на прес-конференції 26 листопада.

Водночас у ТКГ Бутусова звинуватили у підігруванні ворогу. Члени української делегації вважають, що своїм вчинком Бутусов несвідомо допоміг Росії в інформаційній війні проти України. 

У Міноборони також засудили Бутусова через публікацію такого відео.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme