Багато росіян хотіли б жити в такій країні, як Україна, – Нуланд

Україна має показувати росіянам приклад народної єдності для створення демократичної країни  

Редактор стрічки новин
Багато росіян хотіли б жити в такій краї…
Фото: Getty Images

Заступниця держсекретаря США Вікторія Нуланд, вважає, що багато росіян хотіли б жити в такій країні, як Україна.

Про це вона сказала на Київському безпековому форумі, розмірковуючи про активність Росії біля кордонів України, передає Depo.ua з посиланням на Liga.net.

За словами Нуланд, дуже важливо, щоб Україна показувала приклад народної єдності й надалі працювала над створенням справедливої демократичної країни.

"Мені не треба пояснювати вам, що це означає. Йдеться про мирне співіснування між вами. Багато хто з росіян хотів би жити в такій країні, як у вас", – сказала заступниця держсекретаря США.

Вона нагадала, що держсекретар США Ентоні Блінкен на міністерській зустрічі НАТО закликав РФ відвести війська та вирішити ситуацію дипломатичним шляхом. Українців же він закликав до єдності та стриманості, щоб не потрапити до "пасток провокацій", які може створити Росія.

"Робляться спроби назвати вас агресором, щоб розставити пастки, в які ви повинні потрапити. Тому ми закликаємо вас і надалі відстоювати те, що ви завжди відстоювали, у тому числі мир та спільні цінності. Багато росіян хочуть, щоб те, що відбувається у вашій країні, відбувалося у них", – додала заступниця голови Держдепу. 

Нагадаємо, раніше держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що Росія намагається зобразити Україну агресором з метою виправдати свої майбутні військові акції. При цьому, за його словами, Кремль хоче провести дестабілізацію України зсередини, а потім провести великомасштабну військову операцію з виправданням своїх дій ситуацією в Києві.

З кінця жовтня 2021 року низка авторитетних американських ЗМІ повідомили, що Росія нарощує війська біля кордонів України. 

Керівник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов заявив, що біля кордонів з Україною Росія вже сконцентрувала понад 92 тисячі військових. За його словами, Росія готується розпочати активні військові дії на території України до кінця січня – початку лютого 2022 року. Атака російських військових може включати авіаудари, артилерійські та бронетанкові атаки з наступними десантними ударами на сході, десантними нападами в Одесі та Маріуполі та меншим вторгненням через Білорусь. 

Також у НАТО попередили Росію щодо нарощування військ на кордонах з Україною. Північноатлантичний альянс закликав Росію припинити ескалацію поблизу кордонів та зменшити напругу.

Читайте також: Ціна агресії: Скільки заплатить Росія за путінські війська на кордоні України

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme