Байден пригрозив у разі вторгнення в Україну "відрізати" Росію від долара

Президент США Джо Байден заявив, що у Вашингтоні готують проти Росії серйозні санкції на випадок, якщо ситуація навколо України загостриться

Редактор стрічки новин
Байден пригрозив у разі вторгнення в Укр…
Фото: Twitter Джо Байдена

Байден заявив, що "Путін ніколи не бачив таких санкцій", які будуть запроваджені у разі вторгнення Росії до України.

Про це американський президент заявив на прес-конференції за підсумками року на посаді, передає Depo.ua.

Зокрема, за словами Байдена, у разі вторгнення Росії в Україну російські банки не зможуть проводити операції з доларом.

Він наголосив, що Росія понесе відповідальність, якщо вторгнеться в Україну, але це буде залежати від того, чи це локальна операція, чи щось інше.

"Він (президент РФ Володимир Путін, – ред.) ніколи не бачив санкцій, подібних тим, які я пообіцяв увести", – сказав Байден, додавши, що це буде "катастрофа" для Росії.

Водночас президент США висловив упевненість, що Путін не хоче повномасштабної війни.

"Я досі вважаю, що Путін не хоче повномасштабної війни. По-друге, чи хоче Путін, на мою думку, перевірити реакцію Заходу, США та НАТО на можливу агресію? Так, я вважаю, він перевірятиме нашу готовність", – сказав Байден.

Американський президент також припустив, РФ та НАТО можуть "прийти до чогось" щодо нерозміщення стратегічних озброєнь в Україні.

Нагадаємо, 12 січня стало відомо, що демократи в Сенаті США підготували новий пакет санкцій проти Росії та персонально президента Володимира Путіна на випадок вторгнення в Україну. Документ передбачає обмеження щодо глави РФ, високопоставлених російських військових та урядовців, а також низки банків й системи міжнародних платежів SWIFT.

Як відомо, 22 грудня 2021 року секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що біля кордонів України на відстані 200 км перебувають 122 тисячі російських військових, на відстані 400 км – 143,5 тисячі. Він запевнив, що вище військове керівництво країни тримає ситуацію на контролі, та нагадав, що ситуація з 2014 року біля кордонів України ніколи не була спокійною.  Водночас розвідка США заявила, що буцімто для наступу на Україну РФ може використати 175 тисяч військових.

 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme