"Без циганів і ведмедів, але з Єрмаком і бутербродами": Зеленський розповів свою версію польоту в "Синьогору"

Президент Володимир Зеленський підтвердив використання державних гелікоптерів для перельотів спільно з главою його Офісу Андрієм Єрмаком 19-22 листопада до резиденції "Синьогора"

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
"Без циганів і ведмедів, але з Єрмаком і…
Скріншот

За його словами, він дійсно використовував гелікоптери ДСНС 19-22 листопада для перельотів з Києва до резиденції в Гуті.

Про це інформує Depo.ua з посиланням на пряму трансляцію прес-марафону.

"Я маю повне право іноді відпочивати. Завдяки вам для мене більше немає місця в Києві. Завдяки вам, ніхто з моїх дітей не може бути без охорони. Завдяки вам мої діти майже нічого ніде не святкують. Завдяки вам людині, якій було 50-річчя, 21 числа, вона ж не винна, що в цей день. Він відмовився святкувати в цей день. Завдяки вам, Михайло, часу у мене на моє власне життя немає. Тому я маю можливість їхати туди, де я хочу. Якщо ви в мене запитаєте, чи був я в "Синьогорі"? Да. Чи я відзначав день народження Єрмака? Єрмак зі мною був. Так", – сказав президент.

Зеленський дорікнув журналісту "Української правди" Михайлу Ткачу в тому, що тепер весь світ знає, що президентський літак несправний. За словами очільника держави, саме через це він був вимушений звернутися до ДСНС із запитом на використання гвинтокрилів.

"У п'ятницю ввечері після роботи я зі своєю сім'єю, на що маю право, полетів на один день відпочити. Так постраждала наша держава, що один день я вирішив відпочити. Щоб ви знали, Михайло, президент ніколи не літає одним гвинтокрилом, не дозволено мені... Літак президента не працює, бо не може наш директор ДУСа виділити гроші. Тому що всі кричать: "Не дай Боже, що щось витрачається на президента". Всі тиснуть і той директор ДУС так само боїться", – додав він.

Президент також підтвердив, що у неділю, 21 листопада, після участі у заходах з нагоди Дня Свободи та Гідності в Києві, він та Єрмак полетіли до державної резиденції в Гуті.

"Після цього я сів у гвинтокрил з Єрмаком і полетів. І ще речі були, а в речах – бутерброди. Якщо ви хочете всі деталі. І з бутербродами і Єрмаком я полетів в Гуту. Наступного дня я полетів на роботу. В той день, коли я прилетів, було темно вже. Я циганів не викликав, ведмедів не викликав, але, вибачте, і вас також. Кінець епопеї великої зради – гвинтокрил, Єрмак і Ткач. Я вам сказав всі деталі. Кров, соки й енергію достатньо з мене тягнути, пан Михайло", – наголосив Зеленський.

Зауважимо, дещо раніше під час запитання про використання гелікоптерів ДСНС президент зробив вид, ніби не знає, про що мова.

Нагадаємо, раніше "Українська правда" оприлюднила розслідування, що гостей на святкування дня народження глави Офісу президента Андрія Єрмака 21 листопада доставляли у резиденцію Володимира Зеленського в Гуті на гелікоптерах Державної служби з надзвичайних ситуацій. 

У матеріалі зазначається, що Зеленський та Єрмак 19 листопада залишили Банкову до закінчення робочого дня та полетіли до державної резиденції "Синьогора". 

Згодом сам Єрмак спростував використання гелікоптерів. За його словами, не було жодного 4-денного святкування та використання гвинтокрилів ДСНС для доставлення гостей. Повідомлення схожого змісту з'явилося і на сторінці у Facebook Офісу президента. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme