Білоруські військові разом із мігрантами вночі атакували польський кордон

У ніч на 13 листопада мігранти застосували щодо польських служб сльозогінний газ та намагалися прорватися через кордон

Надія Клочко

Польські прикордонники заявляють, що білоруські військові при цьому намагалися прорвати огорожу на кордоні з Польщею за допомогою службової машини.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на Twitter польських прикордонників.

Зазначається, що вночі в районі Черемхи білоруські солдати намагалися зруйнувати тимчасове прикордонне загородження.

"Вони зривали стовпи паркану і намагалися прорвати службовою машиною колючий дріт. Польські служби були засліплені лазерними променями і стробоскопами", – йдеться в повідомленні.

А в цей час поруч група з близько 100 мігрантів чекала можливості незаконного перетину кордону.

"Білоруси оснастили їх сльозогінним газом, який застосовувався щодо польських служб. Ця і подальші спроби нелегально перетнути кордон були попереджені", - додали в польській прикордонній службі.

Загалом вчора було зафіксовано 219 спроб незаконного перетину кордону з Польщею. Затримано трьох громадян Іраку. Також винесено рішення про видворення з Польщі щодо 78 осіб.

Нагадаємо, Білорусь спровокувала міграційну кризу на своїх кордонах із Литвою, Латвією та Польщею. Нелегали з Іраку, Сирії та країн Африки масово прибувають до Мінська, а прикордонна служба Білорусі допомагає мігрантам потрапити до ЄС. Дозвіл на прохід біженців став відповіддю режиму Лукашенка на західні санкції.

Наразі міграційна криза, штучно створена Білоруссю, посилюється. 8 листопада з Білорусі до Польщі вирушила велика колона мігрантів. За інформацією низки ЗМІ, її супроводжували озброєні люди.  Нелегали на кордоні з Польщею здійснили спробу штурму огорожі. Наразі тисячі мігрантів розгорнули табір на кордоні Польщі і Білорусі. 

У зв'язку з міграційною кризою кордон України з Білоруссю додатково захищатимуть близько 8,5 тисяч військовослужбовців Державної прикордонної служби, Національної гвардії та Національної поліції. За словами міністра внутрішніх справ Дениса Монастирського, у МВС визначили приблизно 10 ділянок кордону, де можуть відбуватися основні підходи мігрантів до державного кордону з Україною.

Міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський заявив, що українська сторона готова допомогти Польщі вирішити кризову ситуацію, яка настала через штурм білорусько-польського кордону мігрантами з Близького Сходу. 

Читайте також: Єгері і тероборона: Як Україна захищатиметься від мігрантів Лукашенка

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини на Depo.ua