Українські прикордонники розповіли, що будуть робити з нелегалами із Білорусі

Речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко повідомив, що працівники відомства будуть робити із нелегалами у випадку їх проникнення через кордон

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Українські прикордонники розповіли, що б…
Фото: ДПСУ

За його словами, нелегалів будуть за реадмісією повертати назад до Білорусі.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на брифінг Демченка.

Він наголосив, що Білорусь може відмовитися приймати назад нелегальних мігрантів. У такому випадку біженців можуть повертати до країн походження.

"Надалі можна буде використовувати механізми примусового видворення або повернення іноземців в країну, з якої вони прибули, або в країну їх походження або в треті країни", – зауважив речник.

Демченко додав, що станом на зараз ситуація на білорусько-українському кордоні спокійна та контрольована. Працівники Держприкордонслужби готові до можливого напливу нелегалів.

Нагадаємо, Білорусь спровокувала міграційну кризу на своїх кордонах із Литвою, Латвією та Польщею. Нелегали з Іраку, Сирії та країн Африки масово прибувають до Мінська, а прикордонна служба Білорусі допомагає мігрантам потрапити до ЄС. Дозвіл на прохід біженців став відповіддю режиму Лукашенка на західні санкції.

Наразі міграційна криза, штучно створена Білоруссю посилюється. 8 листопада з Білорусі до Польщі вирушила велика колона мігрантів. За інформацією низки ЗМІ, її супроводжували озброєні люди.  Нелегали на кордоні з Польщею здійснили спробу штурму огорожі. Наразі тисячі мігрантів розгорнули табір на кордоні Польщі і Білорусі. 

Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький не виключає, що нелегальні мігранти можуть спробувати пройти через територію України. За його словами, уряд Польщі вже зараз вживає відповідних заходів для зміцнення кордонів. У зв'язку з міграційною кризою кордон України з Білоруссю додатково захищатимуть близько 8,5 тисяч військовослужбовців Державної прикордонної служби, Національної гвардії та Національної поліції. 

Читайте також: Єгері і тероборона: Як Україна захищатиметься від мігрантів Лукашенка

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme