Блінкен розповів про сценарій вторгнення Росії в Україну

Державний секретар США Ентоні Блінкен поділився подробицями сценарію військового вторгнення Росії на територію України

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Блінкен розповів про сценарій вторгнення…
Фото: U.S. Embassy Kyiv Ukraine

За його словами, Росія ймовірно піде у повномасштабний наступ після провокацій, буцімто для захисту російських громадян.

Про це Блінкен заявив під час засідання Радбезу ООН, пише Depo.ua.

Держсекретар США зазначив, що повномасштабне вторгнення Росії може початися з бомб та ракет.

"Зв'язок буде порушено. Будуть заблоковані ключові українські установи. Після цього російські танки підуть на ключові українські об'єкти, які вже були нанесені на карту. Ми вважаємо, що ці об'єкти включають Київ. І це не все. Ми знаємо інформацію, що Росія буде нападати на конкретні групи українців. Про все це ми попереджаємо українську владу", – наголосив Блінкен.

Додамо, дещо раніше президент США Джо Байден заявив, що Росія вторгнеться в Україну під чужим прапором. Він заявив, що найближчими днями Росія здійснить повномасштабне вторгнення в Україну.

Нагадаємо, раніше німецьке видання Spiegel повідомило, буцімто США попередили європейських союзників по НАТО про дату ймовірного початку вторгнення Росії в Україну. Це – 16 лютого.  

12 лютого ЗМІ оприлюднили можливі сценарії вторгнення Росії в Україну, які нібито отримала американська розвідка. Йдеться про дев'ять можливих варіантів військового вторгнення в Україну.

Президент Володимир Зеленський запевнив громадян, що Україна готова до можливого вторгнення Росії.

15 лютого на Росії заявили про відведення військ від кордону України. Представник Міноборони РФ Ігор Конашенков наголосив, що підрозділи Південного та Західного військових округів, які виконали завдання, вже розпочали навантаження на залізничний та автомобільний транспорт і сьогодні почнуть рух у свої військові гарнізони.

16 лютого Міністерство оборони Росії повідомило про відведення військ з окупованого Криму. 

Дещо згодом Росія продемонструвала, як відводить танки від кордону України.

Водночас міністр оборони України Олексій Резніков повідомив, що розвідка не зафіксувала відведення військ Росії від наших кордонів.

Того ж дня Служба зовнішньої розвідки Естонії оприлюднила свій прогноз, згідно з яким Росія буде готова розпочати повномасштабну військову операцію проти України з другої половини лютого. Естонська розвідка наголошує, що якщо Росія вибере війну, то рівень військової загрози по всій Європі підвищиться.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme